Input your search keywords and press Enter.

Na danas održanoj izbornoj sjednici Strukovne grupe putničkih agencija ŽK Dubrovnik birano je novo vodstvo za četverogodišnji mandat. Iako je u početku sjednica krenula visokim intenzitetom nazočni su uspjeli iznaći zajednički jezik i dogovorili daljnji tijek sjednice. Dugogodišnji predsjednik Strukovne grupe Stanko Ljubić, iz agencije Globtour d.o.o. zahvalio je kolegama koji su prisustvovali na sjednicama te se zalagali za unaprjeđenje ove struke. Također, zahvalio je Komori na suradnji za vrijeme njegova presjedanja. Kolegama se referirao na izjavu koja je u medijima podigla dosta prašine protekla dva mjeseca te još jedanput istaknuo da je funkcija predsjednika i zamjenika volonterska te da se rad u ime Strukovne grupe ne honorira. Njegov zamjenik, Boro Aleksić iz agencije Elite Travel d.o.o. istaknuo je da možda nisu u svom radu postigli sve što su započeli i što su željeli, ali zasigurno su se borili za dobrobit agencijskog poslovanja, po raznim temama. Obojica su istaknuli svoju podršku novoizabranim predstavnicima putničkih agencija u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te istaknuli da će pomoći u njihovom daljnjem radu.

Za funkciju predsjednika Strukovne grupe kandidirali su se Danijel Marušić, Dubrovnik Travel d.o.o., za njegovu zamjenicu se kandidirala Tatjana John, Spicy Events j.d.o.o. te Slobodan Vukotić, Travel Plan d.o.o. za predsjednika, a za zamjenicu Slavica Grkeš, Dominium Travel d.o.o.

Većinom glasova izabrani su Danijel Marušić za predsjednika te  Slavica Grkeš za zamjenicu.

Na sjednici je prisustvovala i stručna suradnica Sektora za turizam HGK, koja je ujedno poslovna tajnica Udruženja putničkih agencija HGK, Saša Zrnić. Prisutnima je Zrnić dala presjek problematike agencijskog poslovanja kojom se Udruženje bavilo prethodnih godina, ali posebno je naglasak stavila na situaciju izazvanu korona ugrozom te brojne teme koje su se otvorile i koje su predmet rada ovog Udruženja. HGK nastoji pružiti maksimalnu podršku svojim članicama u postizanju boljeg zakonodavnog okvira u Hrvatskoj, ali i na razini EU.

Predsjednica Županijske komore Dubrovnik, Nikolina Trojić, zahvalila je svim kandidatima na isticanju kandidatura i spremnosti da rade za dobrobit ove djelatnosti. Još jedan put je istaknula kako je Komora njihova administrativna potpora, koja pomaže, artikulira stavove i dalje prosljeđuje njihove zaključke, ali da se intenzitet rada Strukovne grupe očituje njihovim angažmanom. Poželjela je da i naredne sjednice budu u ovako velikom broju.

 

 

ŽK Dubrovnik

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)