Input your search keywords and press Enter.

Izabran novi rektor Sveučilišta u Dubrovniku

Prof. dr. sc. Nikša Burum izabran za novog rektora Sveučilišta u Dubrovniku

Na svojoj 132. sjednici održanoj u Rektoratu Sveučilišta, članovi Senata Sveučilišta u Dubrovniku tajnim su glasovanjem u prvom krugu izabrali prof. dr. sc. Nikšu Buruma za novog rektora Sveučilišta u Dubrovniku. Prof. dr. sc. Nikša Burum izabran je za mandatno razdoblje od 1. listopada 2016. do 30. rujna 2020. godine.

Profesor Nikša Burum redoviti je profesor na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Znanstveni rad nastavio je i nakon stjecanja magisterija pa je 2002. uključen kao istraživač na međunarodni projekt Analysis of Curved Microstrip Antennas čiji je naručitelj bio European Office of Aerospace Research and Development, USA Airforce Research Laboratory. Zbog zapaženih znanstvenih rezultata dopušteno mu je da doktorat stekne izvan doktorskog studija. Tako je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 5. svibnja 2004. obranio doktorsku disertaciju s temom Modeliranje mikrotrakastih antena na sfernim strukturama pod mentorstvom prof. dr. sc. Zvonimira Šipuša. Sudjelovao je na brojnim projektima, član je međunarodne udruge IEEE (Institute of Electrical Engineering and Computing) i dopredsjednik hrvatskog odjela IEEE Antennas and Propagation. Autor je i koautor više znanstvenih radova.

„Zahvaljujem se na povjerenju koje su mi ukazali članovi Senata, dali su mi veliku odgovornost koju se nadam da ću opravdati. Veliki potencijal koje Sveučilište u Dubrovniku ima moramo zajedničkim radom svih nastavnika, znanstvenika i zaposlenika usmjeriti na pravi način“, izjavio je prof. dr. sc. Nikša Burum.

Sandra Buratović, Ured za odnose s javnostima, Sveučilište u Dubrovniku

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *