Input your search keywords and press Enter.

Iz Grada: Održan redovni sastanak s predstavnicima Razvoj golfa

Redovni mjesečni sastanak predstavnika tvrtke Razvoj golf s gradonačelnikom, predsjednikom Gradskog vijeća, predsjednicima klubova vijećnika i stručnim službama Grada održan je danas u Maloj vijećnici.

Na sastanku je bilo riječi o nedavno objavljenom izvješću kojim je UNESCO načelno dao „zeleno svjetlo“ projektu golf parka na Srđu u odnosu na zaštićenu spomeničku cjelinu Dubrovnika, ali i još važnije, o tijeku realizacije projekta gdje je potrebna gotovo svakodnevna suradnja i koordinacija s Gradom Dubrovnikom na stručnoj i operativnoj razini.

Ispred Razvoj golfa Maja Frenkel je kazala kako je investitor osigurao sredstva za prvu fazu izgradnje vrijednu 303 milijuna kuna, a uključuje rekonstrukciju tvrđave Imperial, izgradnju golf igrališta od devet rupa, krajobrazno uređenje rekreacijskog parka i izgradnju pet vila, dok je voditelj projekta Leo Penović prikazao sve dosad poduzete aktivnosti. Investitor je nakon što ishoduje sve potrebne dozvole radove spreman početi izvoditi najesen, rekli su iz Razvoj golfa.

Gradonačelnik je istaknuo otvorenost Grada Dubrovnika prema investicijama, ali i naglasio da s obzirom na kompleksnost, tijek projekta u proračunskom i financijskom aspektu mora u svakom trenutku biti dostupan javnosti i vijećnicima. Osvrnuo se na napise i izjave kako će Grad financirati komunalnu infrastrukturu iznad komunalnog doprinosa kojeg uplati investitor, odbacivši ih kao zlonamjerne.

Grad Dubrovnik će stoga izračunati ukupnu vrijednost komunalnog doprinosa iz kojeg će, uz sudjelovanje investitora, osigurati sredstva za komunalnu infrastrukturu koju je dužan izvesti sukladno zakonu. Paralelno, Razvoj golf će u roku 30 dana Gradu i Gradskom vijeću dostaviti prijedlog sporazuma s konkretno definiranim i popisanim pravima i obvezama uključenih strana u cilju što brže realizacije projekta uz punu transparentnost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *