Input your search keywords and press Enter.

Pobjednici Županijskog natjecanja u čitanju naglas koje se održalo 7. studenoga u Čitaonici Narodne knjižnice Grad su,Ivana Milković (OŠ Gruda) pod mentorstvom Marijane Šerkić Despot i Mihael Miloslavić (OŠ Župa dubrovačka) pod mentorstvom Tanje Galjuf. Pobjednici će u pratnji svojih mentora nastupiti na Nacionalnom natjecanju u čitanju naglas, koje se održava u Sisku, 21. i 22. studenoga 2019.

U mlađoj kategoriji drugo mjesto pripalo je Antei Vojinić (OŠ Ivana Gundulića) pod mentorstvom Katije Đurković, a treće mjesto osvojila je Ivana Lakić (OŠ Marina Držića) s mentoricom Karmen Sandri Stanišić.

 

U starijoj kategoriji drugo mjesto osvojila je Lucija Gluhak (OŠ Mokošica) s mentoricom Ivanom Obradović, a treće mjestopripalo je Karmen Bogdanović (OŠ Gruda) pod mentorstvom Pauline Kisić Pendo.

 

Na natjecanju su nastupili učenici iz 12 županijskih osnovnih škola, od Cavtata do Kune, a natjecali su se u dvije uzrasne kategorije, od 3. do 5. razreda te od 6. do 8. razreda. Zadatak natjecatelja bio je predstaviti knjigu (prozno djelo domaće ili strane književnosti) po vlastitom izboru uz preporuku mentora, koje je trebalo biti primjereno uzrastu natjecatelja.

 

U sastavu tročlane prosudbene komisije koja je ocjenjivala izlaganje učenika bili su:

glumica Jasna Jukić, glumac Hrvoje Sebastijan i prof. hrv. jezika Tajana Martić.

 

Popis svih natjecatelja koji su nastupali:

 

OŠ Cavtat (Nina Markoni i Antonio Grmoljez)

OŠ Marina Držića (Ivana Lakić)

OŠ Marina Getaldića (Lukša Marko Stjepović i Petra Tomičić)

OŠ Gruda (Ivana Milković i Karmen Bogdanović)

OŠ Ivana Gundulića (Antea Vojinić i Sunčica Bubalo)

OŠ Kuna (Luna Market)

OŠ Lapad (Ilar Galinović i Lana Miladin)

PŠ Montovjerna(Karmen Nonveiller)

OŠ Mokošica (Lucija Gluhak)

OŠ Antuna Masle Orašac (Lara Margaretić i Karmen Milošević)

OŠ Slano (Mara Pitarević i Ivana Radinković)

OŠ Župa dubrovačka (Nea Matičević i Mihael Miloslavić)

Već sedmu godinu za redom Odjel za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad pridružuje se Nacionalnom natjecanju u čitanju naglas koje se provodi u okviru programa Mjeseca hrvatske knjige. Organizatorice Županijskog natjecanja bile su knjižničarke Odjela za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad, Deša Ficović Kosović i Nikolina Miloslavić.

Inicijatori i organizatori Sedmog nacionalnog natjecanja u čitanju naglas i ove godine su Narodna knjižnica Grad, čitaonica Vlado Gotovac iz Siska i Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva. Cilj je poticanje čitanja i čitanja naglas, popularizacija knjige, poticanje usmenog izražavanja i pozitivnog natjecateljskog duha.

 

Foto: Vedran Levi

 

Dubrovačke knjižnice

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)