Input your search keywords and press Enter.

Proteklog tjedna, Dubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović nastupila je ponovno u Amsterdamu u sklopu koncertne sezone Pianola muzeja u srcu bajkovitog grada s 1500 mostova! Uspješni koncert slavio je velikog francuskog skladatelja Claude Debussyija povodom 100.godišnjice od smrti skladatelja, a uz Vidović na koncertu je nastupila i mlada poljska violinistica Karina Sosnowska dok je stihove Ivane Marije Vidović u engleskom prijevodu čitala Marijke Brekelmans.
Koncert naslova „Beau soir“ (franc. Lijepa večer) prema istoimenoj pjesmi koju je Debussy s 15 godina napisao za glas i klavir otvorila je večer recitacijom stihova francuskog nobelovca Paula Bourgeta prema čijim je stihovima Debussy napisao glazbu.
Program je pored Debussyijevih djela uključio i djela hrvatske skladateljice D. Pejačević, F. Liszta, M. Ravela i A.Piazzolle.
U intervalu koncerta večer je obogatila nadahnuta recitacija gđe. Brekelmans stihova Ivane Marije Vidović iz njene zbirke pjesama posvećenih Dori Pejačević „Život cvijeća“. Uspješna večer izmamila je dodatke, a publika je uz bogat sadržaj saznala puno i o hrvatskoj skladateljici, o njenom klavirskom opusu kojega je Vidović s tom nakanom prije izvedbe i predstavila. Za kraj bogate večeri ispunjene svim emocijama usljedilo je i iznenađenje! Uz ritam i zvuke tanga Astora Piazzolle zaplesao je plesački par Marijke Brekelmans i Ronald Drenten.

Fotografija: John Schenk

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)