Input your search keywords and press Enter.

Ivan Vihor: „U plesnom ritmu“

Jedan od najboljih mladih hrvatskih pijanista nastupa u Dvoru

 

Ivan Vihor jedini je hrvatski izvođač koji je svojim izdanjem Liszt – Transcription osvojio nominaciju International Classical Music Awards za koju se natjecalo 391 izdanja 117 diskografskih kuća iz cijeloga svijeta. U Dubrovniku će održati koncert 8. rujna u sklopu 11. MGF Dubrovnik u pozno ljeto te u suradnji s LAUS Akademijom Dubrovnik u petak, 8. rujna od 21 sat.

 

Pijanist Ivan Vihor debitirao je uz orkestar u dobi od 10 godina s orkestrom Sinfonica del Festival di Chioggia pod vodstvom dirigenta Pietra Perinija. Hvaljen kao čudo od djeteta i zavidan virtuoz, uskoro počinje nastupati na solističkim koncertima i recitalima. Pažnju šire javnosti privukao je 2017. godine, u dobi od 20 godina, kada u Pesaru osvaja najprestižnije talijansko natjecanje – Premio Delle Arti (kao jedini ne-talijan ikada). Iste godine proglašen je najboljim mladim glazbenikom osvojivši nacionalno natjecanje Papandopulo i međunarodno natjecanje Ferdo Livadić.

Nakon toga nižu se nagrade: Svetislav Stančić u Zagrebu, Massarosa Piano Competition u Italiji te Lazar Berman International Piano competition  u Aversi, Italija. Godine 2019. dobio je prestižnu nagradu Talent godine koju dodjeljuje UBI Banca i Festival Brescia i Bergamo, a 2020. Nagradu mo. Iva Dražinića za najboljeg mladog glazbenika koju dodjeljuju Dubrovački simfonijski orkestar i LAUS Akademija.

Jedan je od 14 polufinalista 12. Međunarodnog natjecanja Franz Liszt u Utrechtu. 2021. godine nastupio je u Operi Monte Carla kao jedan od jedanaest najboljih pijanista na natjecanju Monte Carlo Piano Masters. U lipnju 2023. ulazi u polufinale Monte Carlo Music Mastersa kao jedan od četiri najbolja pijanista, nastupajući u Salle Garnier-Opera de Monte Carlo, u posebnom izdanju povodom stote godišnjice rođenja Princa Rainiera III.

Program koncerta:

U PLESNOM RITMU

  1. Papandopulo: Kontradanca
  2. – P. Rameau: Suita u D
  3. Debussy: Estampes
  4. de Falla: Fantasía Bética
  5. F. Händel / F. Liszt: Sarabande i Chaconne iz Handelove Almire, S.181

 

Ulaznice za koncert dostupne su u uredu DSO-a, u Luži, agenciji Perla Adriatica i online u sustavu ulaznice.hr. Broj za dodatne informacije i rezervacije je 091 613 7314.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.