Input your search keywords and press Enter.

Prava mala talijanska pjaca stiže u naš grad.

Pet velikih štandova, dvadesetak proizvođača, više od stotinjak raznih proizvoda i obilje vrhunskih, domaćih talijanskih delicija moći će se tako kupiti od srijede, 26. kolovoza do nedjelje, 06. rujna u Lazaretima, svakim danom od 09:00 do 21:00 sat.

Razni sirevi, inače jedan od zaštitnih znakova Italije, suhomesnati proizvodi iz Toskane i Umbrije, nadaleko poznate masline iz Sicilije i Puglije, kolači iz Piemonta, suho voće, razni začini – sve to Dubrovčani i njihovi gosti imaju priliku u spomenutom razdoblju kupiti u Lazaretima.

Na štandovima će se tako između ostalog naći:

– Tipična i karakteristična kobasica iz Montepulciana, odležana i konzervirana u špilji – Divovska mortadella, originalno proizvedena u Bologni – Pršut iz Toskane aromatiziran ljutom papričicom, češnjakom i bosiljkom – Pršut iz Toskane aromatiziran i odležan u pšeničnom brašnu – Pršut iz Toskane odležan u sijenu – Sušeno meso vepra, tipično proizvedeno u Maremmi u Toskani – Odabrani biftek vepra proizveden u Maremmi u Toskani – Salama i sirevi sa okusom tartufa, karakteristični za Norcia (Umbria) – Najbolji parmezan, odležan 36 mjeseci

Nakon velikog uspjeha u Istri, Rijeci, Zagrebu i Šibeniku, Italia fest, sa svojim vrhunskim specijalitetima konačno stiže i u Dubrovnik gdje će zasigurno pronaći ljubitelje tipične talijanske hrane.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)