Input your search keywords and press Enter.

„Intimnost“, premijerno na Dubrovačkim ljetnjim igrama

Nova predstava Hartefakta „Intimnost“, premijerno na Dubrovačkim ljetnjim igrama

Predstava „Intimnost“, u režiji Andrej Nosova, imat će premijeru na 71. Dubrovačkim ljetnim igrama i okuplja najistaknutije umjetnike regije. Glumici Leon Lučev i Jelena Graovac akteri su komada dramaturginje Biljane Srbljanović, koji se bavi najaktuelnom temom današnjice – novim i nepoznatim virusom.
Premijera je zakazana za 13. kolovoza u Lazaretima, a realizira se u okviru europskog projekta „Future Epics“, podržanog od strane Kreativne Europe.
„Intimnost“ nastaje sa idejom da istraži što se to promijenilo u našem životu, radu, odnosu prema „drugom“ i prema sebi. Leon Lučev i Jelena Graovac, kroz mnoštvo kratkih priča o distanci, disciplini, privatnosti i novim odnosima koji se formiraju u periodima (samo)izolacije, svojom igrom teže da preispitaju je li moguće sačuvati intimnost u doba pandemije.
„Novi, nepoznati i zastrašujući virus, iako dugo očekivan, zatekao je svijet potpuno nespremno. Karantena, izolacija, zaraza, umiranje – nije ništa novo u povijesti dramske literature, ali je, u suvremenom svijetu koji je nesposoban na samoću, postalo gotovo jednako teško biti bolestan ili zaštititi se. Dva dramska umjetnika i dva muzička izvođača, kroz kratke priče, labavo povezane anegdote, pletu u veću sliku promjene svijeta kojoj prisustvujemo, stvaranje nove paradigme društvenih odnosa, a da toga nismo ni svijesni“, kaže dramaturginja Biljana Srbljanović.
Scenski kostim i dizajn uradila je Selena Orb, za kompoziciju je zadužen Draško Adžić, koji će pored Aleksandre Lozanović biti i jedan od izvođača. Asistent dramaturškinje je Ognjen Aksentijević, dok se izvršnom produkcijom bavi Selena Pleskonjić.
Pored Hartefakt fonda koji je nositelj projekta „Future Epics“, u njemu učestvuju i Dubrovačke ljetne igre, organizacija TASKA iz Barcelone i plesni centar Vitylike iz Švedske. Partneri na projektu će se na Dubrovačkim ljetnim igrama predstavljati Držićevim komadom „Grižula
“, u režiji Saše Božića i Petre Hrašćanec, koji će otvoriti 71. izdanje festivala i plesnom predstavom „Zagrljaj“ koreografkinje Meleat Fredriksson u produkciji Vytlicke-a. Nakon premijere, predstave nastale u okviru projekta namjeravaju se izvesti u Švedskoj tijekom studenog.

Vukoman Stranjančević
Outreach assistant
Hartefakt fond
www.heartefact.org

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *