Input your search keywords and press Enter.

Intervju: Lidija Bačić

”Očito me mater i Dalmacija napravila takvom da me svi seciraju i kad pijem kavu” ; prenosimo intervju s Lidijom Bačić ususret njenom koncertu u CC Revelin:

Jedna od zanimljivijih glazbenih pojava na našoj domaćoj sceni posljednjih nekoliko godina zasigurno je Splićanka Lidija Bačić. Pjevačica koja je jednako dobra u baladama, rock-u kao i zabavnoj glazbi. No posljednjih godinu – dvije posebno plijeni svojim seksipilom za koji može zahvaliti genetici i, kako sama kaže, energičnim nastupima, kakav će zasigurno biti i ove subote, 25. travanja u Revelinu. Bio je to i povod našem razgovoru.

U osam godina, koliko ste na sceni, nametnuli ste se kao jedna od najtraženijih izvođačica na feštama i klubovima. Što je po vama bila glavna prekretnica u karijeri?

– Sve nagrade za najbolji vokal, na svim festivalima i odluka da surađujem s najjačim autorima koji pogađaju puls naroda, pa sam postala osim hvaljena za vokal i slušana zbog jakih pjesama.

Kako tako uspješno usklađujete privatni i estradni svijet?

– Ja sam jedna verzija alkemičara. Ne znam kako mi uspijeva, ali volim svoj posao oduvijek, a sve se drugo posložilo kako treba. Želim da me pamte po pjesmama i glasu, a ne po ljubavima.

Koja je za vas najveća poveznica s Dubrovnikom?

– Iza moga Splita, sigurno najljepši grad. Puno puta sam ostajala bez daha od ljepote Dubrovnika, a posebna mi je čast što ću pjevati za drage Dubrovčane i Dubrovčanke u Revelinu ove subote. Nosim puno dobre energije i želim da se svi prokleto dobro zabavimo.

Smeta li vam što se uz pjesme uvijek komentira i vaš izgled?

– Ne, sve velike karijere su jednako i vizualne. Pogledajte opus Michaela Jacksona … Uzimao je Iman u spotove da bi bio konkurentan … Maroon 5 ima pjevača koji je polugol kao i Freddy iz Queena … glazba je oduvijek vizualna. Ja vjerujem u svoj glas, ali sigurno neću skrivati svoje tijelo, ako je već dio mene …

Koja je po vama granica seksipila i vulgarnosti?

– Ako se klinka skida na Facebooku za lajkove – meni je to vulgarno. Ako se pjevačića poput Beyonce skine i pokazuje svoju umjetnost – meni je to ok. Halle Berry je dobila Oskara za ulogu u kojoj je potpuno gola. Znači, to je sve oblik prezentiranja sebe. U 2017. ja sam još skromna kada gledam druge kolegice, ali eto, očito me mater i Dalmacija napravila takvom da me svi seciraju i kad pijem kavu.

Imate preko 500.000 pratitelja na društvenim mrežama Instagramu i Facebooku, a ‘okrunjeni’ ste i titulom kraljice društvenih mreža. Laska li vam to?

– Ja samo uživam u svome poslu, svaki koncert mi je fešta, a društvene mreže su samo medij kojim komuniciram s publikom da uživo čuju moje pjesme i nadograđuju moj rad. Sretna sam i puno novosti možete očekivati od mene.

Što možemo očekivati u subotu u Revelina?

– Dubrovnik, Revelin, punokrvni live nastup jer najviše volim pjevati i radim to dobro. Publika će doma sretna. Garantiram!

Marko Plavčić, Culture Club Revelin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *