Input your search keywords and press Enter.

Intervju: Jelena Rozga

”Učila sam iz svojih grešaka i vjerujem da su me upravo one s godinama ojačale”

 

Jelena Rozga, jedna od najvećih glazbenih zvijezda ovih prostora, na Uskrs u nedjelju 16. travnja zasvirat će i zabaviti publiku u Culture Clubu Revelin. Svojim izvedbama postala je simbol pozitivne energije i elegancije. Novi spot za pjesmu “Ne pijem, ne pušim“ postavljen je na internet, a svoja očekivanja otkrila nam je u razgovoru.

Što za Vas u današnjem svijetu predstavlja moderna žena?

Moj novi album koji je izašao krajem prošle godine nosi tako jedan jednostavan, a snažan naziv „Moderna žena”. Čim sam čula tu pjesmu znala sam da ću tako nazvati album i da će to biti posebna pjesma. U te dvije riječi stalo je sve što sam ovim albumom htjela poručiti – žene budite hrabre, odvažne, koračajte svijetom srcem i razumom, nikome ne dajte da stane na put ostvarenja vaših snova.

Deset godina ste pjevali u grupi Magazin s kojom ste napravili uspješnu karijeru, koliko Vam je to pomoglo da se ostvarite na estradi?

Počela sam pjevati kao klinka, mlada i neiskusna tako da je vrijeme provedeno u Magazinu za mene bila najbolja škola. Nakon deset predivnih godina u grupi u jednom trenutku jednostavno sam osjetila da je vrijeme da raširim krila i odletim sama. Iskreno, bio je to put pun neizvjesnosti, put u nepoznato, ali vjerovala sam u sebe i imala ljude koji su vjerovali u mene. Nisam se dala obeshrabriti kada na početku stvari nisu išle kako sam ih zamišljala, učila sam iz svojih grešaka i vjerujem da su me upravo one s godinama ojačale i oblikovale u to što danas jesam.

Pjesma “Ne pijem, ne pušim“ jedna je od najtraženijih s novog albuma. Spot je izašao, kakva su Vaša očekivanja i kako komentirate poteze Vaših kolega koji kupuju preglede preko interneta?

Obožavam tu pjesmu, tako nosi, tako razveseli iz prve da mi je stvarno jedna od najdražih, ako ne i najdraža na albumu. Nadam se da će se i ostalima dopasti mada se ona već vrti po radio stanicama i vidim da su reakcije na nju stvarno fantastične. Što se YouTube-a tiče, ne komentiram nikada kolege i njihove poslovne poteze niti slušam priče. Gledam sebe, fokusirana sam na svoju karijeru i pokušavam napraviti što bolje mogu, a to je uvijek bilo i uvijek će biti pošteno i samo pošteno.

Glazbeni poznavatelji kažu da “Ne pijem, ne pušim“ dosta nalikuje glazbi “starog“ Magazina, postoji li mogućnost da se u budućnosti ostvari suradnja i duet Vas i grupe Magazin?

Planova za duete ima, ne mogu otkriti još s kim, ali uvijek kažem da je pjesma presudna i tako će biti i ovaj put…

Kako izgleda jedan dan Jelene Rozge kada nema koncert ni bilo koju drugu poslovnu obvezu, što radite u takvim danima, s kim se družite?

Najviše volim kada sam slobodna par dana i mogu biti u svom rodnom Splitu… šetnja uz more s dragim ljudima i mojim psom Ringom, ručak kod mame, šetnja Rivom.. sada je idealno vrijeme za to pa ću ovih par prazničnih dana biti u svom domu.

Je li teško biti s glazbenikom koji je popularan na svakom kontinentu i stalno okružen obožavateljicama?

Kada postoji ljubav i razumijevanje sve je puno lakše, oboje smo stalno u pokretu i na putu ali gledamo da uvijek bude nekoliko slobodnih dana koje ćemo provesti skupa ili bar biti u istom gradu.

Koja je za vas najveća poveznica s Dubrovnikom?

Za Dubrovnik me vežu puno lijepih uspomena i puno lijepih koncerata… evo bliži se još jedan i jako se radujem nedjelji!

Svako ljeto je za glazbenike radno, žalite li što propuštate većinu zabave ljeti? Jeste li posjetili koji od ljetnih festivala i nastupa DJ-a u Revelinu?

I ovo ljeto je radno i radujem se tim mini ljetnim turnejama. Voljela bih naravno da ima više dana u mjesecu i da neke stvari mogu napraviti ili posjetiti kao što kažete, neki od mnogobrojnih događaja kojih ima jako puno diljem naše lijepe obale, ali uglavnom su mi dani već zaokruženi crvenom olovkom i malo će biti vremena ali ću se potruditi da ovog ljeta dođem baš u Dubrovnik na Dubrovačke ljetne igre.

Što možemo očekivati na Uskrs u Revelinu?

Garantiram ludu i nezaboravnu zabavu. Koncerti u Revelinu su uvijek bili odlični i sigurna sam da ćemo svi ići doma nasmijanih lica.

Video za pjesmu “Ne pijem, ne pušim“ pogledajte na: https://www.youtube.com/watch?v=_Lxxv8TMV7s

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *