Input your search keywords and press Enter.

„Inside Out“ s I.N.K. Experimentom, robotskim orkestrom i Chuievcima

Jedinstveni glazbeni projekt nazvan Inside Out u sklopu 69. Dubrovačkih ljetnih igara održat će se u subotu, 4. kolovoza, na dvije lokacije – prvo od 21.30 unutar gradskih zidina, kraj Velike Onofrijeve fontane, a zatim, od 23 sata u parku Orsula.

 

I.N.K. Experiment Duo koji čine udaraljkaši Ivana Kuljerić Bilić i Nikola Krbanyevitch, spona je multimedijskog projekta pod naslovom Arabesques pour des ombres imMobiles i koncerta mladog kvarteta Chui koji već uživa kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni. Ulaz je slobodan, a organiziran je i besplatan prijevoz do parka Orsula i povratno.

 

Atraktivni program započinje u 21.30 sati kraj Velike Onofrijeve fontane interaktivnom izvedbom I.N.K. Experiment Dua, dinamičnog i kreativnog udaraljkaškog dueta kojeg čine vrsni udaraljkaši Ivana Kuljerić Bilić i Nikola Krbanyevitch, i robotskog udaraljkaškog ansambla Chimères Orchestra koji je izum francuskih autora okupljenih u kolektivu Reso-nance Numérique pod vodstvom Jeromea Abela, uz oblikovanje zvuka i softversku manipulaciju inženjera elektroakustike i umjetnika Miodraga Gladovića. Ovi roboti, prvi su put korišteni kao dio eksponata u sklopu obilježavanja Europskih dana baštine u Longueil-Annelu u Francuskoj 2011. godine.

 

Večer se nastavlja koncertom u parku Orsula gdje će u 23.00 sata nastupiti Chui, mladi kvartet koji, spojem suvremene klupske plesne glazbe i jazza, elektronike te svojim beskompromisnim rock’n’roll pristupom, već uživa kultni status. Kritičari su ih prozvali liderima renesanse hrvatske jazz scene, a album Chui ovu glazbu koji su snimili s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije donio im je ove godine dva Porina, za najbolji jazz album i za najbolju jazz izvedbu. Chui nastupa u sastavu: Toni Starešinić – klavijature i elektronika, Vojkan Jocić – sax & elektronika, Ivan Levačić – bubnjevi i Konrad Lovrenčić- bass. Na Orsuli, uz Chuievce će nastupiti i udaraljkaši Ivana Kuljerić Bilić te Nikola Krbanyevitch.

 

Program Inside Out održava se uz potporu Rezervata Lokrum. U suradnji s javnim gradskim prijevoznikom Libertas, organiziran je i besplatan prijevoz autobusima do parka Orsula, prema sljedećem rasporedu:

22.30 / Pile – Park Orsula

22.30 / A. kolodvor – Grawe – I. Glavica – Žičara – Park Orsula

23.45 / Park Orsula – I. Glavica – Pile

23.45 / Park Orsula – Tommy – A. kolodvor.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *