Input your search keywords and press Enter.

Informacija o reklamnom monitoru na Stradunu

Prenosimo priopćenje iz Grada Dubrovnika:

 

U svezi postavljanja reklamnog TV monitora na Stradunu želimo izvijestiti sljedeće.

Postupajući po ovom predmetu, Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika izvidom je u ponedjeljak utvrdilo da je reklamni uređaj s elektronskim prikazom slike postavljen samoinicijativno i protupravno. U međuvremenu, dok je Komunalno redarstvo pristupilo obradi predmeta i izradi Naloga za uklanjanje, monitor je uklonjen. 

Naime, člankom 60. Pravilnika o reklamiranju Grada Dubrovnika propisano da se u prvoj zoni (povijesna jezgra) mogu postavljati samo neosvijetljene, samostojeće i prenosive reklamne vitrine tradicijskog izgleda i boje, u koje se plakati i predmeti oglašavanja ulažu unutar metalne vitrine, ostakljene s prednje strane, a služe za oglašavanje kulturnih događaja.

Istim člankom propisano je i da se reklamni uređaji s elektronskim prikazom slike mogu postavljati samo za vrijeme značajnih manifestacija (kulturnih i drugih), te u sponzorske svrhe uz odobrenje upravnog odjela nadležnog za komunalno gospodarstvo. Takvo odobrenje u ovom slučaju nije izdano.

Želimo naglasiti da će svaki sličan pokušaj protupravnog reklamiranja pratiti izdavanje Naloga o uklanjanju, sukladno odredbama Pravilnika o reklamiranju, te sankcioniranje prema Odluci o komunalnom redu.

Petar Ipšić, Grad Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *