Input your search keywords and press Enter.

Indijski veleposlanik predložio bratimljenje Dubrovnika s glavnim gradom Goe

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić susreo se u ponedjeljak s veleposlanikom Republike Indije u Hrvatskoj Nj.E. Sandeepom Kumarom.

Veleposlanik Kumar na početku razgovora upoznao je gradonačelnika sa značajnim porastom broja indijskih turista u prvoj polovici 2016. godine, kada ih je zabilježeno čak 72 posto više nego u prošloj godini. Iako je taj broj u apsolutnom iznosu još uvijek zanemariv u usporedbi s dolascima turista iz drugih emitivnih tržišta koja tradicionalno gravitiraju Dubrovniku, isti ohrabruje, a za takav rast popularnosti Dubrovnika sigurno je dijelom zaslužan i bolivudski hit film „Fan“ sniman u Dubrovniku u proljeće prošle godine. Ovaj filmski hit s najpoznatijim indijskim glumcem Shakh Rukh Khanom u distribuciju je krenuo u travnju, a izvrsne kritike prati i uspjeh na Box Officeu.

Veleposlanik je naglasio potrebu liberalizacije viznog režima u Hrvatskoj za indijske turiste, koji je ocijenio nepotrebno birokratiziranim. Gradonačelnik Vlahušić kazao je da u potpunosti podržava iskazanu inicijativu te će i osobno kod nadležnih tijela ukazati na potrebu olakšavanja te procedure.

Razgovaralo se i potencijalnoj suradnji u segmentima gastronomije, kulture i filma, a veleposlanik Kumar posebno je zainteresiran za angažman indijskih glazbenika na Dubrovačkim ljetnim igrama, te gostovanje poznatih chefova na Good Food Festival. Uspostavljanje direktne linije Istanbul – Dubrovnik Turkish Airlinesa uvelike će olakšati indijskim turistima dolazak u Dubrovnik, jer „nude brzu i kvalitetnu vezu uz prihvatljive cijene“, rekao je.

Zaključno, indijski veleposlanik je gradonačelniku predstavio inicijativu bratimljenja Dubrovnika s glavnim gradom države Goa. Panaji, glavni grad ove najmanje savezne države u Indiji i nekadašnje portugalske kolonije, ima 40.000 stanovnika u užem urbanom području, dok se broj u administrativnom okrugu penje do 140.000. Velepsolanik je najavio da će inicijativu pokrenuti službenim putem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *