Input your search keywords and press Enter.

Danas je u TZ grada Dubrovnika u svom nastupnom posjetu na sastanku s direktoricom Romanom Vlašić bio veleposlanik Indije u Hrvatskoj Nj.E. gospodin Sandeep Kumar.

Teme razgovora bili su budući projekti suradnje, ali i značajan porast broja indijskih gostiju, koji je čak 72 posto u odnosu na 2015. Iako je još uvijek riječ o malim brojevima, pozitivan trend iznimno je bitan i svakako obećavajući.

Direktorica Vlašić istaknula je kako indijsko tržište postaje sve važnije za Dubrovnik, kako za segment industrije konferencija tako i za filmski tuirzam, s obzirom na činjenicu snimanja filma FAN i boravak akcijske zvijezde Shakh Rukh Khana u našem gradu 2015. godine. Indijski veleposlanik naglasio je svoju želju za produbljenjem suradnje između ovog veleposlanstva i TZ grada Dubrovnika i to kroz više aspekata – gostovanja indijskih glazbenih i plesnih ansambala, snažniju organizaciju Svjetskog dana joge koji je i ove godine bio organiziran na Lokrumu uz potporu indijskog veleposlanstva, te bratimljenje Dubrovnika i indijskog grada Goa. Veleposlanik Kumar istaknuo je i kompliciranu proceduru ishodovanja viza za indijske turiste pri pripremi dolaska u Hrvatsku, te izrazio nadu da će se u budućnosti ta procedura olakšati.

Drektorica Vlašić veleposlaniku je, među ostatim, poklonila posebo izdanje magazina „Welcome to Dubrovnik“ posvećeno sv.Vlahu u koje je uvršten i tekst o indijskoj Goi i vezi Dubrovnika i tog grada, kroz sveca zaštitnika Grada, sv.Vlaha. Također je bilo riječi i o suradnji na projektu Good Food Festival, kroz prezentaciju indijske kuhinje i edukativne radionice za dubrovačke hotelijere i ugostitelje, upravo u svjetlu povećanja broja indijskih turista.

Prošle godine je u Dubrovniku ukupno bilo nešto manje od pet tisuća indijskih turista, dok je za prvih šest mjeseci u Dubrovniku boravilo čak 72 posto više Indijaca, njih 3930, što je trend koji upućuje na daljnje povećanje popularnosti našeg grada na ovom dalekom i potentnom tržištu.

Jelka Tepšić, voditeljica Odjela za komunikacijske taktike, TZ grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)