Input your search keywords and press Enter.

Uz Obilježavanje Europskog dana jezikâ u Dubrovniku 27. rujna

Obilježavanje Europskog dana jezikâ u Dubrovniku održava se petu godinu zaredom na Stradunu, ispred crkve svetoga Vlaha.
Ovogodišnje obilježavanje Europskog dana jezikâ Europski dom Dubrovnik organizira u okviru svoga programa „Info-centar za mlade Dubrovačko-neretvanske županije“. Za sudjelovanje se prijavilo 111 sudionica i sudionika iz 12 organizacija: obrazovnih ustanova, udruga i konzulata. Zabavno-edukativni program na Stradunu započinje u 10:30 sati, a u njemu sudjeluju učenici osnovnih škola Lapad i Marina Držića, Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića, Ekonomske i trgovačke škole, Gimnazije Dubrovnik, Turističke i ugostiteljske škole, studenti RIT Croatia, predstavnice Konzulata Republike Albanije i Konzulata Mađarske, Kluba stranaca u Dubrovniku, Europskog doma Dubrovnik i Slovenskoga kulturnoga društva „Lipa“. U isto vrijeme, na štandu ispred Sponze moći će se kupiti rabljene knjige na stranim jezicima i dobiti besplatne publikacije o Europskoj uniji i nekoliko država članica.
Obilježavanje europske jezične raznolikosti prva je ovogodišnja aktivnost Europskog doma Dubrovnik u okviru kampanje Time to Move, kojom se diljem Europe već nekoliko godina promiče mobilnost mladih. S obzirom da znanje stranih jezika uvelike pridonosi mogućnostima za napredovanje mladih u turizmu, Europski dom Dubrovnik i partneri ovim programom obilježavaju i Svjetski dan turizma (27. rujna).

Europski dan jezikâ, 26. rujna, obilježava se od 2001. godine na inicijativu Vijeća Europe s ciljem poticanja višejezičnosti i višekulturalnosti u Europi. Kroz različita događanja u svim europskim državama građanima se želi skrenuti pozornost na važnost učenja stranih jezika, u svakoj životnoj dobi, kroz formalno i neformalno obrazovanje, a u svrhu što boljeg međukulturnog razumijevanja.

Ana & Adriana
Europski dom Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *