Input your search keywords and press Enter.

Humanitarnim božićnim domjenkom Udruga ugostitelja Dubrovnik podržala buduće kolege

Ususret nadolazećim blagdanima, Udruga ugostitelja Dubrovnik priredila je božićni domjenak humanitarnog karaktera s ciljem prikupljanja donacija za Turističku i ugostiteljsku školu Dubrovnik, školu koja već više od pola stoljeća prestižno obrazuje mlade, ali i odrasle za ugostiteljska zanimanja.

Predsjednik Udruge ugostitelja Dubrovnik Ante Vlašić izrazio je zadovoljstvo velikim brojem okupljenih uzvanika koji su se nesebično odazvali ovoj plemenitoj humanitarnoj akciji:„Važnost Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik za Grad, ali i za ugostiteljstvo općenito, neizmjerna je te smo se okupili ovdje kako bi zajedno podržali rad institucije koja u ovoj grani gospodarstva predstavlja preduvjet turističkog rasta i razvitka. Ponosni smo što upravo svi mi možemo doprinijeti radu institucije koja već više od pola stoljeća svojim kvalitetnim obrazovanjem doprinosi razvitku Grada Dubrovnika i cijele Hrvatske. Upravo su iz ove, više od pola stoljeća stare dubrovačke škole potekli brojni vrhunski brojni kadrovi koji su svojim znanjem, voljom i ljubavlju proslavili hrvatsko ugostiteljstvo i turizam“.Domjenku su prisustvovali ravnatelj škole g. Antun Perušina, članovi Udruge, ali i ostali kolege ugostitelji iz Grada Dubrovnika koji su sa zadovoljstvom sudjelovali u humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za pomoć radu ove neizmjerno važne škole.„Humanitarni božićni domjenak Udruge ugostitelja Dubrovnik ove se godine održava po prvi put, a nadamo se da će se pretvoriti u tradiciju koja će se nastaviti i u idućim godinama. Ova je godina bila teška za našu struku, no počeli smo rješavati probleme koji nam otežavaju svakodnevno poslovanje.U Udruzi je svakim danom sve više članova i vjerujem da će i ostali kolege shvatiti koliko je važno da zajednički nastupamo“, dodao je Vlašić. Ugostitelji su se osvrnuli i na nedavnu odluku Gradskog vijeća o oduzimanju dijelova javne površine koja tesko pogađa poslovanje velikog broja ugostiteljskih objekata u staroj gradskoj jezgri, te odluku gradonačelnika o skraćivanju vremena izvođenja glazbe.„Nadam se da će aktulna gradska vlast u novoj godini imati više sluha za probleme s kojima se poduzetnici moraju suočiti nakon svake odluke koja je donesena bez uvažavanja argumentacije struke“, zaključio je Ante Vlašić.

Udruga ugostitelja osnovana je u ožujku 2017. s ciljem zaštite prava tvrtki i obrta koji se na dubrovačkom području bave ugostiteljskom djelatnošću. Članovi Udruge zapošljavaju oko 1500 osoba. Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik već više od pola stoljeća educira i obrazuje mlade i odrasle za ugostiteljska zanimanja. Škola je otvorena 1947. godine, a pored one u Opatiji, tada je bila jedina takve vrste u Hrvatskoj. Upravo su iz dubrovačke Turističke i ugostiteljske škole potekli brojni vrhunski kadrovi koji su svojim znanjem, voljom i ljubavlju proslavili hrvatsko ugostiteljstvo i turizam.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.