Input your search keywords and press Enter.

Humanitarni koncert Rotary kluba Dubrovnik: Ususret Božiću

Rotary klub Dubrovnik i ove godine organizira humanitarni koncert naslovljen „Ususret Božiću“ u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Mješovitim zborom Libertas, Dominikanskim samostanom i HRT centrom Dubrovnik.

Koncert će se održati u petak, 04. prosinca 2015.god. u Dominikanskoj crkvi s početkom u 20:00 sati.

Uz Dubrovački simfonijski orkestar i Mješoviti zbor Libertas, kako solistica nastupit će sopranistica Sara Žuvela. Dirigirat će Nicola Giuliani i Viktor Lenert.

Prihod s ovogodišnjega koncerta namijenjen je za nabavu sadnica maslina i vinove loze za ona područja poluotoka Pelješca koja su stradala u požarima ovoga ljeta.

Programa obnove maslinarstva i pomoći u podizanju stradalih vinograda dugogodišnji je dio aktivnosti Rotary cluba Dubrovnik. Ideja u pokretanju takve akcije nastala je u ljeto 2000. godine,  kada je, slično kao i ovoga ljeta na Pelješcu, požar na području Dubrovačkoga primorja uništio brojne maslinjake i druge poljoprivredne nasade.

U proteklih 15 godina trajanja akcije Rotary cluba Dubrovnik, ukupno je na područjima Dubrovačkoga primorja, Župe i Rijeke Dubrovačke, Konavala i Pelješca besplatno raspodijeljeno 14 tisuća sadnica maslina i oko 2 tisuće sadnica vinove loze.

Kao i prošlih godina, svi oni koji 04. prosinca 2015. neće biti na koncertu „Ususret Božiću“ u Dominikanskoj crkvi, moći će slušati izravni prijenos koncerta u programu Radio Dubrovnika, nekoliko minuta poslije 20.00 sati, nakon završetka večernjih Vijesti Radio Dubrovnika.

Unaprijed hvala i vidimo se na koncertu u petak! ROTARY CLUB DUBROVNIK

 

PLAKAT_ROTARY_bozic 2015-page-001

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.