Input your search keywords and press Enter.

Humanitarni koncert RC Dubrovnik

I ove godine Rotary club Dubrovnik u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Dominikanskim samostanom i klapama „Kaše“ i „Subrenum“ organizira tradicionalni humanitarni koncert „Ususret Božiću“.

Koncert će se održati u Dominikanskom samostanu u petak, 16. prosinca u 19.30 sati.

Uz Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem Tomislava Fačinija, kao solisti će nastupiti sopranistica Adela Golac Rilović i gitarist Lovro Peretić. Predbladganskom ugođaju doprinos će svojom pjesmom dati i klape „Kaše“ i „Subrenum“.

Prihod koncerta namijenjen je nabavci sadnica kojima će se obnoviti maslinici na području korčulanske općine Smokvica, stradali u požarima u ljeto 2015. godine.

Velikom akcijom RC Dubrovnik, u suradnji sa svim hrvatskim Rotary klubovima, u veljači ove godine besplatno se raspodijeljene sadnice za obnovu stradalih maslina na poluotoku Pelješcu (općine Ston, Janjina, Orebić), pa sada RC Dubrovnik akciju proširuje i na otok Korčulu, gdje su u požaru maslinici stradali u isto vrijeme kad i na Pelješcu.

Inače, akcija obnove maslinarstva trajna je akcija RC Dubrovnik. Započeta je davne 2001. godine, kada su požari opustošili masline u Dubrovačkom primorju. Od tada, u 15 godina trajanja akcije, Rotary club Dubrovnik je domaćinstvima na područjima Dubrovačkoga primorja, Konavala, Pelješca, Rijeke i Župe dubrovačke podijelio više od 17.000 tisuća besplatnih sadnica maslina.

U pripremi je još jedna akcija RC Dubrovnik vezana uz program obnove maslinarstva. Naime, kako mnoge donirane sadnice maslina već više godine uzvraćaju plodom i uljem, od domaćinstava koja su dobila besplatne sadnice prikupit će se određena količina ulja, koju će RC Dubrovnik donirati humanitarnim ustanovama na dubrovačkom području koje skrbe o potrebitima.

Predsjednik RC Dubrovnik, Srđan Gavranić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *