Input your search keywords and press Enter.

Humanitarna akcija : „Mali božićni prozor“i eko akcija:Dubrovnik-Grad bez plastičnih vrećica !

Eko Omblići i ekoaktivisti Zelenog Sunca sakupili 275,00 kuna za udrugu „Palčići „na božićnoj humanitarnoj akciji na Stradunu te sudjelovali u eko akciji na Stradunu uz Međun dan borbe protiv plastičnih vrećica .

Svake godine tradicionalno naši Eko Omblići i ekoaktivisti Zelenog Sunca sudjeluju u božićnoj humanitarnoj akciji za potrebite, ovaj put su danas u utorak 19. prosinca 2017 prodajom svojih božićnih čestitki i ekoloških proizvoda na Stradunu ispod Sponze sakupili 275,00 kn za njihove prijatelje iz udruge ‘Palčići’.

Uz Božićni sajam ispod Sponze na Stradunu naši ekaoktivisti su sudjelovali u ekološkoj akciji koju je organizirao Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode Dubrovnik uz Međunarodni dan borbe protiv plastičnih vrećica (19. prosinca) pod nazivom ”Dubrovnik – Grad bez plastičnih vrećica”, kada su se dijelili torbe od jute u zelenoj, narančastoj, crvenoj i modroj boji. Koristimo platnene torbe s obzirom da jedna platnena torba zamijeni 1000 plastičnih. Plastične vrećice su opasne za prirodu posebno za more i oceane budući godišnje 8 milijuna tona plastike završi u oceanima i morima gdje se raspada u manje dijelove te tako ulazi u prehrambeni lanac!

1 platnena vrećica =1000 plastičnih vrećica

Voditeljica: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)