Input your search keywords and press Enter.

HSS Konavle: Općina Konavle propustila prijaviti štete od elementarne nepogode

Povodom obećanja općinskog vodstva da će konavoskim poljoprivrednicima biti nadoknađena šteta nastala uslijed prekale koja je poharala vinograde, konavoski HSS podsjeća da je elementarna nepogoda bila proglašena i ove zime, no da nitko od toga nije vidio niti kune.

U nadi da će im se isplatiti bar dio štete, konavoski poljoprivrednici su prikupili potrebnu dokumentaciju i predali je u općinu, ali općinsko povjerenstvo za procjenu štete zaboravilo je, u zakonskom roku, proslijediti dokumentaciju u daljnju proceduru. Zbog toga procijenjene štete nisu unesene u Registar šteta u poljoprivredi, pa su konavoski poljoprivrednici ostali zakinuti.

Stoga, ukoliko zaista želimo pomoći konavoskim poljoprivrednicima, onda budimo pošteni i otvoreno priznajmo da postupak proglašenja elementarne nepogode i kada bi se proveo do kraja, nije ni izbliza dovoljan da bi se nadoknadili gubici.

Umjesto da se političari s njima naslikavaju u predizborne svrhe, konavoski HSS predlaže da se poljoprivrednicima, neovisno od postupka proglašenja elementarne nepogode, šteta nadoknadi iz općinskog proračuna u realnom iznosu.

OO HSS-a Konavle

Foto: Glas Grada

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *