Input your search keywords and press Enter.

Hrvatska volontira 2016. – 7 volonterskih akcija na području Dubrovnika

U ovaj ponedjeljak, 16. svibnja počela je manifestacija koja će i ove godine okupiti brojne pojedince, organizacije, institucije i tvrtke, a sve u cilju promocije i razvoja volonterstva u Hrvatskoj.

Na području Dubrovnika prijavljeno je do sada 7 volonterskih akcija u koje su uključeni i predstavnici poslovnog sektora poput SAN & JA COMMUNICATIONS, DURA-e te ČISTOĆA D.O.O. DUBROVNIK.

Hrvatska mreža volonterskih centara organizira manifestaciju „Hrvatska volontira“ kojoj je cilj potaknuti što veći broj građana, organizacija, institucija i tvrtki iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima.

Ove godine, manifestacija se održava od 16. do 21. svibnja u 60-ak hrvatskih gradova, dok će mnogobrojni volonteri sudjelovati u različitim volonterskim aktivnostima kako bi svojim doprinosom potaknuli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Šesta po redu Hrvatska volontira do sada je okupila 160 organizatora volontiranja koji su osmislili i prijavili preko 260 volonterskih aktivnosti.

Popis svih volonterskih aktivnosti koje će se održati u sklopu manifestacije možete pronaći na sljedećoj poveznici, a više o volonterskim aktivnostima u Dubrovniku provjerite web stranici Volonterskog centra Dubrovnik: www.burzadobrote.com

Ove godine, tema manifestacije je volontiranje poslovnog sektora – djelatnici poslovnog sektora povezat će se s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te time podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključe svi pripadnici društva. Uređenje okoliša i osvježavanje prostora, održavanje edukativnih i kreativnih radionica te druženje s korisnicima samo su neke od aktivnosti koje će se provoditi u sklopu „Hrvatska volontira 2016.“.

Prošlogodišnja manifestacije je u šest dana održavanja okupila 3.196 volontera koji su kroz 237 volonterskih akcija na području cijele Hrvatske društvu uložili ukupno 13.751 volonterski sat. Za dodatne informacije pogledajte poveznice: Hrvatska mreža volonterskih centara, projekt ”Širenje područja suradnje“, izvještaj Hrvatska volontira 2015. te film o manifestaciji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)