Input your search keywords and press Enter.

Hrvatska u prvom kolu Europskog prvenstva ide na Njemačku

Ždrijebom uživo određeni su parovi ekipnog dijela Europskog prvenstva u judu. Hrvatska nastupa u ženskoj konkurenciji, a prvi protivnik nam je europski viceprvak Njemačka.

Neugodan ždrijeb u pojedinačnoj konkurenciji Europskog prvenstva u Kazanu, nastavio se i u ekipnom dijelu. Hrvatske judašice u nedjelju će se boriti protiv njemačkih judašica, srebrnih s Europskog prvenstva prošle godine i brončanih iz 2014. godine.

Hrvatsku reprezentaciju čine Tihea Topolovec, Tena Šikić, Andreja Đaković, Marijana Mišković Hasanbegović, Brigita Matić, Ivana Maranić i Ivana Šutalo.

Reprezentacije se bore u pet kategorije: do 52 kg, do 57 kg, do 63 kg, do 70 kg, iznad 70 kg, a reprezentacija koja dođe do tri ili više pobjeda ide u sljedeći krug natjecanja.

– Imamo perspektivnu reprezentaciju kojoj zbog ozljeda nedostaju dva jaka imena, Barbara Matić i Andrea Bekić. Vidjet ćemo koliko možemo napraviti u nedjelju, ali svima možemo pomrsiti račune. Bit će ovo dobra priprema za Tokio 2020. godine – rekao je izbornik Vladimir Preradović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *