Input your search keywords and press Enter.

Hrvatska ratna mornarica u Dubrovniku

Hrvatska ratna mornarica pridružila se obilježavanju Dana dubrovačkih branitelja i 25. godišnjici uspješne obrane Grada

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a okupljeni oko Foruma branitelja Dubrovnik, održali su radni sastanak s načelnikom glavnog stožera Oružanih snaga RH generalom – pukovnikom Mirkom Šundovom i zapovjednikom Hrvatske ratne mornarice admiralom Predragom Stipanovićem.

Na održanom sastanku razgovaralo se o ovogodišnjem obilježavanju Dana dubrovačkih branitelja i 25. godišnjici uspješne obrane Grada. U dogovoru s predstavnicima Foruma branitelja Dubrovnik koji su sudjelovali u kreiranju programa obilježavanja prihvaćen je prijedlog generala – pukovnika Šundova da se ovogodišnjoj proslavi pridruži i Hrvatska ratna mornarica te se i na taj način obilježi značajna obljetnica, ali i oda počast svima koji su svoj život dali za slobodu Dubrovnika i Hrvatske.

Gradonačelnik Andro Vlahušić istaknuo je kako su sve sugestije i prijedlozi dobro došli jer se obilježavanje Dana dubrovačkih branitelja i 25. godišnjice uspješne obrane Grada i organizira kako bi se na primjeren način zahvalili svima onima koji su omogućili slobodu Dubrovniku i Hrvatskoj.

Na sastanku je dogovoreno i kako će se 6. prosinca u Kazalištu Marina Držića održati svečana akademija na kojoj će osim predstavnika organizatora odnosno Grada Dubrovnika, predstavnika Foruma branitelja i Dubrovačko neretvanske županije nazočiti visoko izaslanstvo koje će svojom sudjelovanjem uveličati ovu važnu obljetnicu.

Osim priprema i organizacije nadolazećeg Dana dubrovačkih branitelja gradonačelnik Andro Vlahušić i general – pukovnik Mirko Šunodv razgovarali su i o proslavi 25. obljetnice deblokade Dubrovnika i oslobađanja krajnjeg hrvatskog juga, a koja će se svečano obilježiti 2017. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)