Input your search keywords and press Enter.

Pročelnik UO za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić susreo se u četvrtak, 4.listopada u gradskoj vijećnici s učenicima Hrvatske nastave Hessen i njihovim učiteljicama, kojima je Dubrovnik jedna od postaja na putovanju južnom Hrvatskom gdje upoznaju kulturu i ljepote zemlje svojih predaka.

U ime gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića, pročelnik Brčić je poželio učenicima srdačnu dobrodošlicu u Dubrovnik, a istaknuo je kako je kako je važno da mladi uče materinji jezik premda žive u inozemstvu i ne smiju zaboraviti odakle potječu kako se naša kultura i civilizacija ne bi zaboravila.

Učenici uzrasta od 5. do 9. razreda, njih 24, oduševljeno je Dubrovnikom, a za pročelnika su imali brojna pitanja o povijesti i nastanku Dubrovnika, školama i fakultetima u Gradu, vaterpolskom klubu Jug i drugim sportovima.

Hrvatska nastava u inozemstvu, nastava hrvatskog jezika i kulture broji više od 500 učenika, namijenjena je djeci hrvatskih država koji privremeno ili stalno žive u drugim zemljama, odnosno djeci u inozemstvu kojima je hrvatski jezik obiteljski jezik. Program je usmjeren na prenošenje i njegovanje hrvatsko kulturno i povijesno naslijeđe djeci hrvatskog podrijetla koja žive u bilingvalnoj ili multilingvalnoj sredini, što obuhvaća djecu hrvatskih državljana koji žive u zemljama Europske unije, djecu pripadnike hrvatske nacionalne manjine u susjednim zemljama i djecu iseljenika u prekomorskim zemljama.

 

Doris Alavija
Viši stručni suradnik za informiranje

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.