Input your search keywords and press Enter.

HPD Sniježnica “Zimska planinarska škola 2018“

U organizaciji HPD Sniježnice uskoro započinje još jedna “Zimska planinarska škola“. U periodu od 15.02. do 24.03.2018. 10-tak polaznika škole naučiti će kako se na siguran način kretati planinama zimi.

Poligoni na kojima će se odvijati škola biti će planina Sniježnica te masiv Orjena i Komovi kao i penjalište na Brgatu dok će se teoretski dio održavati u prostorijama u Mokošici.

Sama Zimska planinarska škola je nešto ekstremnija od Opće planinarske škole. Trajati će 5 tjedana, a svi koji je budu pohađali naučiti će koju opremu koristiti, od tehničke odjeće, obuće, cepina, dereza, užadi, kako se pripremiti za uspon, koje su opasnosti u planini, prva pomoć, orijentacija, meteorologija, čvorologija, što su lavine, kako popeti zasniježenu padinu, kako osigurati partnera.

Bit će predavanja i o HGSS-u, povijesti planinarstva, ustroju Hrvatskog planinarskog saveza, bivakiranju na otvorenom, o ekspedicijama i još mnogo toga. Predavači su iskusni planinari i visokogorci Hpd Sniježnice kao i pripadnici Gorske službe spašavanja. Polaznicima škole neće biti dosadno, a i stalno će biti u pokretu po okolnim hladnim planinama. Broj polaznika je ograničen.

Nema nas đe ne dođemo! 

www.hpd-snijeznica.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.