Input your search keywords and press Enter.

Informatički klub Futura je u petak, 07. prosinca u sklopu rada Futurinog Code Club-a održao prve gostujuće Hour of Code radionice u Osnovnoj školi Mokošica. Radionice su provedene kao dio najvećeg svjetskog edukacijskog događaja, Sat kodiranja (Hour of code) koji se ove godine održava od 3. do 9. prosinca. Sat Kodiranja je globalni pokret u kojem sudjeluju deseci milijuna učenika u preko 180 zemalja. Ove godine ima preko 210 tisuća prijavljenih događaja u cijelom svijetu, te preko 300 prijavljenih događaja u Hrvatskoj.

Održane su dvije radionice za učenike sedmih razreda. Na radionicama su učenici uspješno savladali Code Combat lekciju. Na kraju radionica su dobili prigodne poklone i certifikate o uspješnom odrađenom Satu kodiranja. Posebna zahvala ide Osnovnoj školi Mokošica koja je prva prepoznala ovaj projekt, te je ugostila prve Hour of Code radionice.

Hour of Code radionice traju duže od samog tjedna Computer Science Education Week. S Hour of Code radionicama programiranja Informatički klub Futura nastavlja i sljedeći tjedan kada će održati još dvije radionice u Osnovnoj školi Mokošica za druge i treće razrede, te dvije radionice u Osnovnoj školi Ivan Gundulić za treće i četvrte razrede.

Ako se još neke škole žele priključiti projektu i žele da se kod njih organiziraju slične radionice, mogu se javiti na e-mail adresu Informatičkog kluba Futura: futura.dubrovnik@gmail.com radi dogovora termina radionica.

Informatički klub Futura Hour of Code radionice realizira u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Tomo Sjekavica
Predsjednik Informatičkog kluba Futura

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.