Input your search keywords and press Enter.

Hotel Mlini i Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel svečano su otvoreni 2. listopada.

Svečanim otvorenjem Hotela Mlini i Sheraton Dubrovnik Riviera Hotela, jedna od najvećih investicija u nacionalnom turizmu došla je u završnu fazu. Ovi hoteli su sastavni dio programa ulaganja koji je dao novu dimenziju općini Župa dubrovačka, Dubrovniku i turizmu Republike Hrvatske u cijelosti.

Investicije u Mlinima i Srebrenom su praktično dovršene. Radi se o najvećoj investiciji u nacionalnom turizmu s gotovo 750 smještajnih jedinica i popratnim sadržajima. Program ulaganja je svojim sadržajem i razinom ponude koncipiran tako da odgovara modernim potrebama tržišta, i svakako doprinosi razvoju destinacije u cijelosti.

Anđelko Leko, predsjednik Uprave HUP-a ZAGREB, većinskog vlasnika Hotela Dubrovačka rivijera te predsjednik Nadzornog odbora Hotela Dubrovačka rivijera je između ostalog istakao „da ovo svečano otvorenje ima važan i simbolični, međutim i stvarni značaj, upravo zbog problema koji su ga pratili u njegovu ostvarenju“.
Naime, HUP- ZAGREB d.d. je u proteklih 10 godina bio suočen sa nizom poteškoća, dok je tijekom istog razdoblja došlo do značajnih formalno pravnih, materijalno pravih i tržišnih promjena koje su zahtijevale adekvatne prilagodbe, a koje prilagodbe su i učinjene kroz ovaj program. Anđelko Leko je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su sve poteškoće u konačnici prevladane i zahvalio svima koji su u proteklom razdoblju dali svoj doprinos kako bi danas otvarali nove proizvode koji služe na ponos nacionalnom turizmu međutim i gospodarstvu u cijelosti. Svi proizvodi čija izgradnja je dovršena ili su u završnoj fazi, su koncepcijski prilagođeni najmodernijim tržišnim trendovima.
Posebno značajno je napomenuti da je program bio usmjeren na sanaciju tijekom domovinskog rata oštećenih turističkih objekata koji su, obzirom na lokaciju i stanje u kakvom se nalaze negativno utjecali na imidž nacionalnog turizma u cijelosti.

Novi Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel jedan je od najkvalitetnijih hotela pod brandom Sheraton na mediteranu. Hotel raspolaže s 240 moderno uređenih soba i 11 apartmana te obiljem sadržaja koji ga čine atraktivnim proizvodom tijekom cijele godine. Izdvaja ga jedan od najmodernijih i najvećih kongresnih centara u Hrvatskoj, međutim istodobno i Spa i Wellness centar koji je opremljen prema najvišim standardima. Ono što je posebno značajno za istaknuti je činjenica da je hotel izgrađen vodeći računa o najvišim standardima održivosti i energetske učinkovitosti (opremljen je namodernijim sustavima). HUP-ZAGREB d.d. je svojim programom na dubrovačkom području preuzeo lidersku poziciju i kao vodeći nacionalni investitor u turizmu. Početkom 2013. predstavljeni su projekti za lokalitete Mlini i Srebreno, koji su, uz ulaganje od cca 80 milijuna EUR-a unutar dvije godine, na području južne Hrvatske kreirali potpuno novi turistički proizvod usklađen sa standardnima međunarodne turističke industrije.

Program ulaganja koji je u finalnoj fazi, svojim je sadržajem i razinom ponude koncipiran tako da odgovara modernim potrebama tržišta, i doprinosi razvoju destinacije u cijelosti. Stožerni projekt je upravo otvoreni Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel (uz hotele Astarea, novi hotel Mlini, vile i apartmane te niz popratnih sadržaja) u sklopu kojeg je realiziran i najveći hotelskih kongresni centar u Hrvatskoj.

Radovi su započeli 2013. godine na lokaciji Mlini preuređenjem Hotela Astarea kako bi se doveo na razinu 4*, izgradnjom bazenskog kompleksa i popratnih sadržaja, rušenjem i gradnjom novih bungalova, te rušenjem i gradnjom novog butique hotela Mlini 4* s 90 smještajnih jedinica, a koji je kroz novo urbanističko rješenje uljepšao naselje Mlini svojim modernim dizajnom i nenametljivim uklapanjem u okoliš te besprijekornom, personaliziranom uslugom.
Na lokalitetu Srebreno izgrađen je programom predviđeni Sheraton Dubrovnik Riviera Hotela kojim je stvoren jedan od najmodernijih turističkih proizvoda u Hrvatskoj, a što smatramo i finalnom fazom realizacije programa ulaganja.
U obuhvatu Sheraton Dubrovnik Riviera Hotela su i postojeće Vile (Srebrenka, Supetar, Lovorka i Borovka) koje se preuređuju odnosno vraćaju u funkciju koja će sadržajno nadopunjavati ponudu Sheraton Dubrovnik Riviera Hotela. Dio vila je već stavljen u funkciju dok su ostale u završnoj fazi odnosno pred opremanjem. Na lokaciji koja se nalazi u centru naselja Srebreno, u tijeku je izgradnja objekta koji će uz trgovački centar sadržavati 22 luksuzna apartmana te garažu kapaciteta do 70 garažno parkirnih mjesta koja također predstavlja posebni značaj za jedinicu lokalne samouprave i lokalno stanovništvo. Dodatno, nakon završetka turističke sezone, pristupa se uređenju postojećeg plažnog objekta „Češke banje“ koji se u cijelosti rekonstruira i pozicionira kao lounge bar u skladu sa najmodernijim tržišnim trendovima.

Projekt Hoteli Dubrovačka rivijera d.d. u skladu sa programom Vlade Republike Hrvatske u smislu poticanja investicija te od iznimnog značaja za lokalnu zajednicu. Otvaranjem novih kapaciteta te repozicioniranjem destinacije, projekt sadržajno, svojom strukturom i razinom ponude ima potencijal zahvaćanja širokih tržišnih grupa odnosno modernih kanala distribucije i prodaje. Posebno značajno je napomenuti da je program bio usmjeren na sanaciju tijekom domovinskog rata oštećenih turističkih objekata koji, obzirom na lokaciju i stanje u kakvom su se nalazili negativno utjecali na imidž nacionalnog turizma u cijelosti. Uvjereni smo da će realizacija ovog projekta bitno doprinijeti unapređenju kvalitete hotelijersko turističke ponude na području Župe dubrovačke i Grada Dubrovnika kao ugledu tvrtke HUP-Zagreb d.d. , te će doprinijeti privlačnosti hrvatske kao destinacije koja pruža odmor visoke kvalitete u svim segmentima. Ovim projektom, HUP ZAGREB d.d. se ponovno dokazuje kao visoko društveno i socijalno odgovorno društvo. U realizaciji projekata su birani vodeći nacionalni izvođači međutim i najveći dio opreme i materijala koji su ugrađeni u hotele je unatoč činjenici da se radi o jednom od najjačih međunarodnih hotelskih brandova proizveden upravo u Hrvatskoj. Svi projekti su izgrađeni vodeći računa o najvišim standardima ekološke i energetske učinkovitosti dok je u konačnici društvo Hoteli Dubrovačka rivijera d.d. zaposlilo više od 250 novih zaposlenika. Ono što je posebno važno za istaknuti je činjenica da je zaposlen značajan broj mladih ljudi koji su tek završili škole i fakulteta, jer vjerujemo u njihov pozitivan stav i mogućnost razvoja. Tijekom proteklih mjeseci organiziran je niz edukacija i treninga koje su vodili vodeći stručnjaci Starwood-a i HUP-a ZAGREB što također predstavlja značajno međutim i kontinuirano ulaganje u rast i razvoj. Realizacijom ovog programa koji je pri samom kraju, HUP-Zagreb d.d. realizira u potpunosti sve preuzete obveze ih ugovora o kupnji društava Mlini i Srebreno od Hrvatskog fonda za privatizaciju, a sada CERP-a.

U tradiciji dugoj više od 65 godina HUP-ZAGREB d.d se izgradio kao vodeća kompanija u sektoru turizma i hotelske industrije, kako u Zagrebu tako i na razini Hrvatske. U suradnji sa StarwoodHotels&Resorts Worldwide, Inc., jednom od najvećih svjetskih kompanija, HUP-ZAGREB d.d kontinuirano uvodi inovacije te ide ukorak s globalnim standardima u hotelskoj usluzi. Izvrsnost kao osnovni kriterij jedan je od razloga i zašto su hoteli tvrtke HUP-Zagreb d.d. ( Westin, Sheraton, International, Panorama, Jadran i Zagreb u Zagrebu ) središte turističkih, političkih, gospodarskih i sportskih događanja te drugi dom mnogim svjetskim političkim vođama, poslovnim stručnjacima u različitim sektorima i svjetskim zvijezdama moderne kulture.

*
HUP-ZAGREB d.d. je kao većinski vlasnik društva Hoteli Dubrovačka rivijera d.d. značajan investitor u nacionalnom turizmu. Početkom 2013. predstavljeni su projekti koji su, uz ulaganje više od 80 milijuna EUR-a unutar tri godine, na području južne Hrvatske kreirali potpuno novi turistički proizvod usklađen sa recentnim standardnima međunarodne turističke industrije. Pored toga, u tijeku je ulaganje oko 12.000.000 kuna o obnovu hotela Sheraton i Westin u Zagrebu u svrhu podizanja kvalitete usluge u sobama i javnim prostorima. Sve ove investicije kako u Dubrovniku tako i u Zagrebu ostvarene su značajnim vlastitim sredstvima ali uz bitnu podršku HBOR-a.

*

Tekst “Hotela Mlini” – http://www.dubrovnik-riviera-hotels.hr/hotel/hotel-4-hotel-mlini
Tekst “Sheraton Dubrovnik Riviera Hotela” – http://www.dubrovnik-riviera-hotels.hr/hotel/hotel-7-sheraton-dubrovnik-riviera-hotel
Tekst “HUP- ZAGREB” – http://www.hupzagreb.com/
Tekst “Hotela Astarea” – http://www.dubrovnik-riviera-hotels.hr/hotel/hotel-3-hotel-astarea

Tihana Bazdar Gasljević
Voditelj odjela marketinga
HUP – Zagreb d.d.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *