Input your search keywords and press Enter.

Hornist Toni Kursar s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u utorak

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje sljedeći koncert u utorak 16. svibnja na taraci Umjetničke galerije Dubrovnik. Orkestrom će kao i na prethodnom koncertu ravnati maestro Christoph Campestrini, a kao solist će nastupiti prvi hornist Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Toni Kursar. Početak koncerta je u 21 sat.

Na programu su Mendelssohnova uvertira Hebridi (Fingalova spilja), op. 26; Haydnova Simfonija br. 88 u G duru, dok ćemo solista Tonija Kursara imati priliku čuti u Koncertu za rog i orkestar dubrovačkog skladatelja Petra Obradovića. Ovo djelo doživjelo je dubrovačku praizvedbu prije dvije godine u Dominikanskoj crkvi, a sutra ga imamo priliku ponovno čuti u sasvim drugačijem ambijentu tarace Umjetničke galerije gdje DSO kroz svibanj održava svoje koncerte.

Hornist Toni Kursar dobitnik je prvih nagrada na državnim natjecanjima tijekom svog školovanja, a 2004. godine je primio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu te nagradu Ivo Vuljević hrvatske glazbene mladeži. Djelovao u međunarodnom orkestru mladih YMISO, Mladoj dunavskoj filharmoniji, Junge Philharmonie Salzburg, Mostarskom simfonijskom orkestru, Hrvatskom komornom orkestru, Zagrebačkoj filharmoniji, Nordijskom komornom orkestru i Simfonijskom orkestru Lihtenštajna. Godine 2006. upisao je poslijediplomski studij u razredu prof. Radovana Vlatkovića na Universität für Musik und Darstellende Kunst “Mozarteum” Salzburg i 2008. magistrirao sa odlikom. Usavršavao se kod H. Baumanna, A. Friedricha, R. Vlatkovića, F. Re Wekre, F. Gablera, L. Garcie, B. Lipovšeka. Od 2009. zaposlen je kao prvi hornist Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Ulaznice za koncerte su dostupne u uredu Orkestra od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica te jedan sat prije početka koncerta. Povlaštene cijene (10 kuna za korisnike Libertasovog pokaza, 20 kuna za umirovljenike, za građane stare gradske jezgre i studente s kulturnom iskaznicom besplatan ulaz, te 30% popusta za građane na standardne cijene ulaznica) dostupne su isključivo na blagajni orkestra. Preporuča se prethodna rezervacija na broj 417 110 koji je ujedno i broj za informacije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *