Input your search keywords and press Enter.

Sa naše 39 Eko patrole na plaži „Kava“ u B.Kuku u Dubrovniku: Pismo upućeno Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastukture RH, Zagreb – Ministru Siniši Hajdaš Dončić

Hitno zaustaviti neviđenu devastaciju plaže „Kave“ u Babinom Kuku, Dubrovnik jer se uništava i betonira zaštićena obala, zaštićeno pomorsko dobro te nasipa naše zaštićeno Jadransko more u dužini između 7-9 metara! Molimo vraćanje plaže Kave u prvobitno stanje!

Poštovani gosp Siniša Hajdaš Dončić,

Molimo Vas da najhitnije zaustavite neviđenu devastaciju plaže „Kave“ u Babinom Kuku, Dubrovnik, jer se uništava i betonira zaštićena obala, zaštićeno pomorsko dobro i nasipa i betonira zaštićeno Jadransko more u dužini između 7-9 metara.
To što se radi posljednjih desetak dana od nekada prelijepe prirodne plaže „Kava“ u B. Kuku u Dubrovniku je za nevjerovati, ista se toliko uništila za neprepoznati, a tek zaštićeno pomorsko dobro i more, kako je uništeno i devastirano! Čudi nas i mnogobrojne zabrinute građane Dubrovnika koji nam se danima javljaju preko našeg Zelenog telefona Eko-Fona 020/453-850, tko je to dozvolio i kome je to palo napamet u tolikim razmjerima devastirati i betonirati zaštićeno pomorsko dobro, nasipati zaštićeno more, lomiti morske stijene!? Zašto se plaža „Kava“ na Babinom Kuku nije ostavila prirodnom, netaknutom, s obzirom da su u neposrednoj blizini već dvije uređene velike plaže s jedne i druge strane! Misli li se to od plaže „Kave“ napraviti dubrovačko „Zrće“ pitaju se naši gnjevni sugrađani!
Jučer smo popodne bili na mjestu ekocida na našoj 39. Eko patroli od ove godine negdje oko 17:25 i zgrozili se što se radi od naše nekada slikovite djevičanske plaže „Kave“ radnici su užurbano betonirali zaštićeno pomorsko dobro, nasipali bezumno naše zaštićeno Jadransko more, lomili lijepe stare kamene skaline koje su vodile do „Kave“ (fotogalerija u previtku)
Budući da Vaše ministarstvo brine o našem zaštićenom Jadranskom moru i njegovoj zaštićenoj obali, molimo Vas da najhitnije zaustavite ovu neviđenu devastaciju plaže „Kave“ na Babinom Kuku u Dubrovniku te vratite istu u prvobitno stanje!
Ujedno napominjemo da je ovaj predio B.Kuka i zaštićeno kulturno dobro pa se pitamo da li je ishođena dozvola od Restauratorskog zavoda, Dubrovnik?

„Potomci nam neće nikada oprostiti pustošenje i grubosti prema nečemu što po pravilu pripada ne samo nama nego i njima!“
(P.I.Čajkovksi)

Predsjednica: Jadranka Šimunović

Co.Ministar zaštite okoliša i prirode RH: g. Miahel Zmajlović
Restauratorski zavod Dubrovvnik – pročelnica: gđa Žana Baća