Input your search keywords and press Enter.

Članovi Blue Energy Team Hotela Hilton Imperial Dubrovnik,  obilježili su Dan planete Zemlje  u suradnji s dječjim vrtićem “Pčelica” u Mokošici.

U subotu je u Mokošici bilo živo i u dječjem vrtiću “Pčelica”. Volonterska akcija uređivanja vrtnih površina “Pčelice” uspješno je odrađena uz pomoć roditelja djece koja pohađaju taj vrtić, djelatnika vrtića i djelatnika hotela Hilton Imperial Dubrovnik.

Plava energija kako glasi naziv Hiltonove volonterske organizacije u svojoj misiji ima nekoliko zactanih ciljeva od kojih se  više njih uklapa u ovaj projekt. Živjeti u skladu s prirodom očuvanjem okoliša, uštedom energije i resursa,  održivost, podržavanje lokalne zajednice , te takvim akcijama svojim gostima dodati još jednu svrhu njihovoj posjeti baš hotelima u lancu Hilton a osobito Dubrovniku.

Netom održana akcija prijeko potrebnog uređenja okoliša dječjeg vrtića “Pčelica” ,  bila je edukativnog karaktera. Osim uklanjanja otpada u bližoj okolici vrtića, uređenja travnatih površina i sadnje autohtonih biljaka i cvijeća nadovezali su se na projekt koje su s djecom i roditeljima započele odgajateljice vrtića u vrtovima u samom dvorištu. 

Tako su novozasađene mladice ruzmarina, metvice, smilja, kadulje, majčine dušice, cjelogodišnjeg cvijeća, pokoji grm, posijan novi travnjak  a i presađene su u vrtiću uzgojene gladiole.  

Ovim primjerom djeci se ukazalo na važnost očuvanja prirode i okoliša, te im se u nasljedstvo ostavila  briga o  netom posađenim biljkama i svjest o štetnosti neprimjereno odbačenog otpada.

Akciji se odazvao i veliki broj roditelja te su u nekoliko sati  vrtovi “Pčelice” poprimili sasvim novi izgled. Uz pomoć kućnog meštra vrtića samonikla trava i korov su pokošeni, 5 kubnih metara nove zemlje je uz veliku pomoć  tata prebačeno na travnjak, te je isti poravnan i zasijana nova trava. Uz rubove su posijane biljke, uz pomoć Hiltonovih injžinjera popravljen je put ispod dvorišta  a kako je to sve izgledalo prije i poslije , te kako je tekla cijela  akcija pogledajte u fotogaleriji. Djelatnici Hiltona zahvaljuju se na gostoprimstvu  i svima koji su se odazvali akciji.

Roberto Machiedo, Hilton Imperial Dubrovnik