Input your search keywords and press Enter.

Hilton Imperial: Humanitarne aktivnosti povodom Svjetskog dana djeteta

Aktivnosti „Blue Energy” Tima
Hilton Imperial Dubrovnik, nastavlja širiti „Plavu Energiju” kroz rad volonterskog „Blue Enegy“ tima, a povodom Svjetskog dana djece, 20. studenoga, usmjerili su svoje aktivnosti prema najmlađim sugrađanima.
Tako, s radošću najavljuju donaciju Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Dubrovnik. Naime, tijekom mjeseca listopada hotel je među svojim zaposlenicima organizirao prikupljanje knjiga za djecu i DVD-ova.
Za ovu plemenitu svrhu, u nadi da će pružiti utjehu i radost najmlađim članovima zajednice tijekom teških trenutaka, prikupljen je jedan DVD uređaj te 62 slikovnice i 107 DVD-ova sa crtićima.
Predstavnici Hilton Imperial Dubrovnik su 16. studenog u 13 sati uručili prikupljene predmete voditeljici Odjela, dr. Dijani Grizelj Kalčić.
Osim ovog humanitarnog doprinosa, Hilton Imperial Dubrovnik aktivno sudjeluje u raznim inicijativama, što potvrđuje njihovo predano zalaganje za dobrobit zajednice. Hotel nastavlja surađivati s lokalnim organizacijama i udrugama, u nadi da će svojim primjerom biti pokretač pozitivnih promjena u zajednici koje je dio.

Hilton Imperial Dubrovnik nastavlja potporu humanitarnim inicijativama
Uz gore spomenuto, također povodom Svjetskog dana djece, u ponedjeljak 20. studenog u 11 sati, u velikoj „Grad Ballroom“ dvorani Hilton Imperial održat će se svečana dodjela državnih priznanja „Imperial” za humanitarni rad.
Hilton Imperial Dubrovnik je ponosan domaćin treće uzastopne dodjele ovih prestižnih priznanja za humanitarni rad mladim aktivistima.
Utemeljitelji projekta “Imperial”, koji je postavljen kao trajni spomenik na 402 djece i mladih stradalih u Domovinskom ratu na području Republike Hrvatske, su Denis Pavela, dobitnik nagrade Hrvatskog sabora za promicanje prava djeteta, u suradnji s Udrugom civilnih žrtava Domovinskog rata DNŽ. Ovo priznanje predstavlja jedino takvo obilježje i priznanje za civilne žrtve Domovinskog rata u Hrvatskoj.
Istoimena tvrđava Imperial na Srđu simbolizira otpornost, zajedništvo i pobjedu, i služi kao podsjetnik na trajnu snagu ljudskog duha.

Cilj priznanja je da se nagrade djeca za njihov rad i angažman, volontiranja i sudjelovanja u humanitarnim akcijama, te promicanje ugleda škola i zajednica. Ovom nagradom se ne samo odaje počast prošlosti, već i slave postignuća i pozitivni doprinosi naše djece, potičući osjećaj zajedništva i predanosti dok zajedno oblikujemo svjetliju budućnost.
Uz dobitnike nagrada i njihove obitelji te predstavnika škola, u trenu pisanja ovog priopćenja, svoju su nazočnost potvrdili izaslanik Hvatskog Sabora i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, izaslanik predsjednika Sabora i Ministarstva hrvatskih branitelja Dragutin Repinc, predsjednica Županijske skupštine Terezina Orlić, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica kao i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje DNŽ Đuriđica Popović.

Poziv za suradnju i podršku lokalnih inicijativa
“Blue Energy” tim Hotela Imperial su otvoreni za suradnju s drugim lokalnim inicijativama, humanitarnim organizacijama i svima onima koji su zainteresirani za pokretanje pozitivnih promjena u Dubrovniku i šire, iako možda naizgled malim ali zato odlučnim koracima. Ako imate ideje ili projekte kojima biste željeli pridonijeti, Hotel poziva da im se obratite.
Prema riječima Adrijane Ivanišić Šiklušić, voditeljice Blue Energy tima: „Ove inicijative nisu samo riječi na papiru. Želimo podijeliti ove priče s vama jer znamo da dijelimo istu ljubav prema našem Gradu. Pozivam sve vas da se pridružite našem naporu i podijelite s nama svoje ideje i projekte. Ako znate za neku humanitarnu akciju, lokalnu inicijativu ili bilo koji drugi projekt koji zaslužuje podršku, slobodno nam se obratite. U zajedništvu možemo učiniti mnogo.“
Informacije o društveno korisnim projektima Hilton Imperial Dubrovnik Priča Hotela Imperial je priča koja se proteže kroz više od stoljeća i utkana je u povijest našeg Grada. Smješteni tik uz vrata stare gradske jezgre, hotel je uvijek živio u skladu s lokalnom zajednicom, pratio ritam grada i svjedočio njegovim promjenama. Imperial je mjesto koje pamti i prisjeća se.
U najnovijem poglavlju Hotela, dolaskom brenda poput Hiltona, priča je dodatno obogaćena sa najboljim praksama u industriji putovanja kao i suvremenim trendovima održivosti i odgovornog poslovanja.
U dugom nizu raznih uspješnih strategija, programa i akcijskih planova su Travel with Purpose odnosno ““Putovanje sa svrhom” ” te program volontiranja Blue Energy ‘’Plava Energija”. “Travel with Purpose” je Hiltonova strategija zaštite okoliša, društvene odgovornosti i upravljanja (ESG – Environmental, Social and Governance) sa ciljem promoviranja odgovornog putovanja i turizma diljem svijeta. Kroz ove inicijative a i druge inicijative i programe koji se aktivno i konzekvento provode, Hotel teži biti lideri održivog putovanju i turizmu, te
doprinijeti pozitivnim promjenama u svijetu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)