Input your search keywords and press Enter.

Hidroelektrana u Konavlima?

Na jednoj od najljepših plaža u Hrvatskoj žele graditi elektranu, mještani ogorčeni: Nama nitko ništa ne govori!

Mještane Konavala uznemirila je vijest da se na plaži ispod konavoskih stijena planira graditi hidroelektrana. Upravo ta plaža nebrojeno je puta proglašena jednom od najljepših u Hrvatskoj.

Do 16. siječnja građani se o projektu mogu očitovati Ministarstvu okoliša, a za to su saznali tek 10-ak dana prije isteka roka. Županija i Općina obećavaju da će tražiti detaljne analize, piše Dnevnik.hr.

Pasjača je plaža skrivena pod konavoskim stijenama, u Popovićima.

O projektu stanovnici ne znaju ništa. Tek da Ministarstvo okoliša traži da se javnost očituje o tome treba li za projekt studija utjecaja na okoliš.

Konavljani smatraju da će se jedna od najljepših plaža u Hrvatskoj uništiti ako se hidroeletrana izgradi.

“Ne bi bilo dobro da se nešto uništava nauštrb nečega drugoga, nama nije ta proizvodnja struje neminovna, imamo i projekt vjetroparka, ali ako to nešto donosi dobro, mi ćemo stati na stranu toga, a ako ne donosi dobro onda ćemo stati na stranu da nismo zadovoljni”, kaže Luka Korda (HDZ), načelnik Općine Konavle.

Privatni investitor planira izgraditi protočnu, podzemnu hidroelektranu s podzemnom strojarnicom – potez od dva kilometra između Konavoskog polja i mora, gdje već postoji tunel. I Općina i Županija poručuju – uvažit ćemo mišljenje stanovnika Konavala, piše Dnevnik.hr.

Piše PSD
http://www.slobodnadalmacija.hr/
Foto Arhiva HANZA MEDIA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)