Input your search keywords and press Enter.

Hakirane stranice Dubrovačkih ljetnih igara, policija provodi istragu

Dubrovačke ljetne igre posljednjih su se tjedana našle u središtu pozornosti nakon što je Ministarstvo unutarnjih poslova najavljenu predstavu ‘Elementarne čestice’ ocijenilo događajem sa sigurnosnim rizikom.

Internetske stranice Dubrovačkih ljetnih igara hakirane su te su trenutačno nedostupne. Kako nam je potvrđeno iz dubrovačke policije i organizacije Igara, podnesena je prijava te je u tijeku istraga.
Dubrovačke ljetne igre posljednjih su se tjedana našle u središtu pozornosti nakon što je Ministarstvo unutarnjih poslova najavljenu predstavu ‘Elementarne čestice’ ocijenilo događajem sa sigurnosnim rizikom zbog čega je Dubrovačko-neretvanska županija prvi put u povijesti odustala od sufinanciranja festivala.

Nedavno je pak objavljeno kako će se premijera “Elementarnih čestica” Michela Houellebecqa održati 20. srpnja na tvrđavi Lovrjenac. Poznati francuski pisac nedavno je izazvao kontroverzije svojim novim romanom ”Pokoravanje” u kojem opisuje društveno uređenje Francuske u bliskoj budućnosti u kojoj je na čelu države muslimanski predsjednik.

Roman francuskog autora adaptirao je književnik Velimir Grgić, a redatelj je Ivica Buljan, ravnatelj Drame zagrebačkog HNK-a.

Davor Ivanov
vecernji.hr

>> Premijera Elementarnih čestica 20. srpnja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)