Input your search keywords and press Enter.

GUP – Generalni Ubojica Prostora

Gorica Sv Vlaha, zatvaranje Feste- otvaranje pitanja o GUP a

Ovaj Grad užurbano ide prema samouništenju. Inače se možemo pohvaliti kako ne upravljamo procesima već nam se sve stihijski događa, ali za razliku od pomanjkanja startegije i vizije bolje budućnosti te upravljanjem u smjeru istih, postoji sfera kojom se itekako politički-interesno upravlja, službeno se zove GUP: Generalni ubojica prostora.

Putem žrtava GUP-a

Jučer je delegacija Grada hodala putevima žrtava GUP-a prema Gorici Sv. Vlaha. Sigurno je najponosnija bila pročelnica nadležna za izdavanje građevinskih dozvola.

Iz prve ruke je vidjela remek djela s pokrićem u njenim “papirima”.

“Za sve imamo papire”, kaže investitor. Te im je papire izdao upravni odjel ovog Grada.

Papire koji sustavno i nepovratno razgrađuju ovaj grad. Isto glasačko tijelo glasalo je za one redove koji su izglasali ovakav GUP kao i za današnju postrojbu na vlasti koja, za sada, još uvijek gleda posljedice i ne čini ništa, štoviše “ čudi se” istovremeno sudjelujući i podržavajući GUP okrajcima i izmjenama i dopunama.

Kako to?

Da ne bude zabune, GUP nije donijela roda. Isto kao sto ni kruzere nije donijela plima, niti je privatizaciju donijela udba. On je plod orgijanja političko-investitorskih i nadasve partikularnih privatnih interesa nastao dizanjem 13 ruku u Gradskom vijeću, bez ikakve odgovornosti za posljedice. To je dokumenat koji bivše političke aktere u budućnosti pretvara u prostorne predatore, tzv. investitore. Oni su političkom investicijom u iskaznicu poznatog predznaka krčili dizanjem ruku zelenilo za svoje apartmane.

Imena i prezimena vezana uz neke već postojeće, a posebno uz najnovije građevinske poduhvate u Dubrovniku koja ovaj grad guraju u naslovnice stavljajući ga u kontekst rugla, kataklizme i degradacije, iziskuju građevinsku dozvolu, ustvari, za još jedan Remetinec. To je upravo status ovog grada – zatvorenik GUP-a.

Iza GUP-a izglasanog 2005. ZNA SE kojih 13 imena stoji, zajedno s tadašnjom gradonačelnicom Šuicom.

Dan kada smo zaustavili GUP

Hoće li iza ukidanja takvog, po Grad razornog prostornog dokumenta stajati više od 13 ruku i gradonačelnik Franković, to nam ostaje za nadati se.

***
Ovaj grad sebi ne može više dozvoliti komod i luksuz gradonačelnika kojemu je komentar na GUP usputan status na FB u, ovaj grad očajnički treba gradonačelnika koji kao komentar na GUP radi svoj posao- zaustavlja ga. Zašto ne sutra ujutro kad dođe na posao?

Za dan kada smo zaustavili ovakav GUP svaki je dan dobar i svaki je do sad – propušten.

Srđ je Grad

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)