Input your search keywords and press Enter.

Groblje Dubac: Građani će se uskoro pozvati na uplatu akontacija i sklapanje predugovora za grobnice

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić obišao je danas radove na groblju Dubac. Prije obilaska u pratnji pročelnice Upravnog odjela za financije i naplatu Anite Burić u prostorijama Općine Župa dubrovačka održao je sastanak s načelnikom Općine Silviom Nardellijem i direktorom Groblja Dubac Đurom Lonzom.

Direktor Lonza izvijestio je kako je početkom fizičkih radova na groblju pojačan i interes građana, koji svakodnevno traže informacije kako osigurati svoje grobnice. Stoga je, sukladno već ranije usuglašenim stavovima, gradonačelnik Vlahušić predložio da se građani Grada i Općine pozovu na uplatu akontacija u iznosu od 1.000 kuna na zaseban račun namijenjen isključivo za izgradnju groblja. Uplatom građani stječu pravo odabira grobnice. Građani će potom potpisati predugovor i obvezati se da će nakon ishođenja građevinske dozvole, a prije samog početka radova uplatiti ostatak do punog iznosa grobnice.

Dogovoreno je i da će Grad i Općina pozvati poslovne banke da svojim klijentima koji nisu u mogućnosti uplatiti cjelokupni iznos ponude povoljne kreditne linije. Podsjetimo, cijene grobnica kreću se od 55 do 84 tisuće kuna, dok je većini grobnica cijena 60.000 kuna.

Na samom gradilištu u tijeku su radovi na četiri potporna zida. Natječaj za izgradnju zapadnog potpornog zida je proveden, a idućeg tjedna slijedi potpisivanje ugovora. Otvaranje ponuda pristiglih na natječaj za odabir izvođača za izgradnju pristupne ceste čija je procijenjena projektantska vrijednost 6 milijuna kuna, održat će se 20. listopada.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)