Input your search keywords and press Enter.

Greška: Studenti bez straha od poreza

Domske su se plahte već počele prenamjenjivati u transparente za prosvjed protiv novih poreza koji su trebali zahvatiti studente koji rade preko studentskih ugovora.

Ipak, zahvaljujući brzoj reakciji predstavnika Studentskog zbora, koji su upravo bili na sastanku s predstavnicima Ministarstva financija i Porezne uprave, studenti će ipak moći zaraditi svotu veću od 15 000 kuna godišnje, a da im država uzme dio zarade; taj će iznos biti 60 600 kuna.

Tako će studenti moći mjesečno zarađivati do 5050 kuna bez oporezivanja plaća. Zakonodavci su ovaj novi način obračunavanja poreza nazvali greškom u komunikaciji. Ovakva je situacija zapravo bolja od lanjske, kad je iznos neoporezivog iznosa zarade preko studentskog ugovora bio 50 000 kuna.

Dobra je vijest i podizanje granice koja omogućava studentima da budu porezna olakšica roditeljima. Taj se iznos sa lanjskih 13 000 kuna popeo na 15 000 kuna. Predstavnici Studentskog zbora najavili su da će s Ministarstvom ubrzo pregovarati o povećanju tog iznosa.

Izvor: studentski.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)