Input your search keywords and press Enter.

Gradu odobrena nabavka spremnika za odvojeno prikupljanje otpada vrijedna 4,1 milijun kuna, Fond financira 85 % ukupne investicije

Sukladno obavezama propisanim Zakonom o održivom gospodarenju otpadom i ciljevima iz Plana gospodarenja otpadom Republike Hrvatske 2017.-2022. godine, Grad Dubrovnik je osigurao nabavku spremnika uključujući spremnike za papir, karton, plastiku, staklo, biootpad s vrtnim komposterima i tekstil.

Projekt je ukupno vrijedan 4.092.387,80 kuna od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost preuzima financiranje 85 % ukupne investicije, dok na teret proračuna Grada Dubrovnika pada samo 15 %.

Ugovorom o nabavi spremnika sklopljenim između Grada i Fonda predviđena je nabavka ukupno 1650 spremnika za odvojeno prikupljanje otpada; od toga 840 kompostera, 380 spremnika za plastiku, 300 za papir i karton, 50 za tekstil kao i po 40 spremnika za prikupljanje stakla i biootpada.

Spremnici će omogućiti odvajanje otpada na mjestu nastanka radi povećanja odvojenog prikupljanja i recikliranja komunalnog otpada, smanjenja udjela biorazgradivog komunalnog otpada koji se odlaže na odlagališta i smanjenja odlaganja miješanog komunalnog otpada.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)