Input your search keywords and press Enter.

Gradovi prijatelji Monterey i Dubrovnik zajedno u projektu gruškog akvarija

Prvi sastanak Povjerenstva za izgradnju akvarija u Gružu održan je danas u Uredu gradonačelnika. Uz gradonačelnika Andra Vlahušića članovi Povjerenstva su pročelnik Igor Deranja, zamjenik gradonačelnika Željko Raguž, predsjednik Uprave Luke Dubrovnik Božidar Memed i savjetnica u UO za proračun i financije Anita Burić.

Na sastanku se razgovaralo o nedavno zaprimljenom pismu namjere grada prijatelja Montereya i gradskog akvarija Monterey Bay Aquarium,  kojim su izrazili želju i spremnost za sudjelovanje u projektu u ulozi strateških partnera. Stručna pomoć grada prijatelja odnosit će se na sve faze – od planiranja, projektiranja, izgradnje, održavanja i, konačno,  brendiranja budućeg dubrovačkog akvarija.

Gradonačelnik je izrazio veliko zadovoljstvo što će se nakon uspješne zajedničke organizacije Prvog dubrovačkog polumaratona međusobna suradnja nastaviti i na ovom projektu, od kojeg se očekuje upotpunjavanje turističke ponude Dubrovnika novim atraktivnim sadržajima van povijesne jezgrer, ali i stvaranje podloge i za znanstveno djelovanje.

Stručno izaslanstvo kalifornijskog grada prijatelja posjetit će Dubrovnik tijekom jeseni, kojom prilikom će prezentirati tamošnju najveću gradsku atrakciju, akvarij osnovan još 1984., te koncept razvoja projekta dubrovačkog akvarija u Gružu, sukladno Urbanističkom planu uređenja Gruški akvatorij i na temelju koncesijskog odobrenja Vlade RH.

Akvarij u Montereyu godišnje posjeti više od dva milijuna posjetitelja, a izloženo je čak 600 različitih vrsti.

Linkovi:
Monterey Bay Aquarium
M
onterey, California

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *