Input your search keywords and press Enter.

Gradonačenik primio predstavnike 65 ovršenih radnika Luke Dubrovnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić primio je danas predstavnike sadašnjih i bivših radnika Luke Dubrovnik povodom parnice koju su pokrenuli protiv zagrebačke stambene zadruge Stanograd, odnosno ovomjesečne ovrhe na ukupni iznos od 590.000 kuna.
Naime, prema presudi Županijskog suda u Sisku iz kolovoza 2014., i odlukom FINA-e od 17. studenog ove godine 65 radnika Luke Dubrovnik ovršeno je sa po 9.350 kuna. Kako je među njima značajan broj umirovljenika i osoba različitih socijalnih prilika, mnogi su se nakon blokade tekućih računa našli u nezavidnoj situaciji.

Radnicima Luke s posebno otegotim okolnostima Grad može pomoći kroz institut jednokratne financijske pomoći, istaknuo je Gradonačelnik. Preporučio je da Uprava i Nadzorni odbor Luke Dubrovnik hitno provjere kako zaposlenicima, među kojima su i dioničari, u okviru svojih ovlasti mogu pružiti pravnu i financijsku pomoć.

Pravna bitka radnika Luke, okupljenih u istoimenu Stambenu zadrugu, sa Stanogradom traje već godinama. Vrhovnom sudu podnesen je zahtjev za reviziju, no nažalost isti ne odgađa izvršenje ovrhe.

Sudski troškovi prema spomenutoj presudi iznose 543.714 kuna. S kamatama se penju na 590.000 kuna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)