Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Vlahušić u San Franciscu: Ratovi zvijezda donose Dubrovniku nesagledivi marketinški potencijal

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić u četvrtak se u San Franciscu sastao s predstavnicima Lucasfilma, američke filmske i TV produkcijske tvrtke koju je osnovao George Lucas, autor filmske sage „Ratovi zvijezda“.

U sjedištu kompanije gradonačelnik se najprije susreo s Lynne Hale, potpredsjednicom tvrtke zaduženom za odnose s javnostima, veterankom Lucasfilma, koja stoji iza marketinške strategije prvog povratka „Ratova zvijezda“ na filmska platna krajem 90-ih godina. Tijekom razgovora istaknuto je veliko zadovoljstvo što su partneri Lucasfilm i Grad Dubrovnik uspješno krenuli u projekt novog nastavka filmske franšize, koji će se u našem gradu snimati od 9. do 16. ožujka.

Gradonačelnik Vlahušić zahvalio je na odabiru Dubrovnika za snimanje svemirske sage koja se od sedamdesetih godina prošlog stoljeća nametnula kao globalni i jedan od najreferiranijih pop-kulturnih fenomena u modernoj povijesti. Hale je izrazila zahvalnost Gradu Dubrovniku i svima uključenim u projekt na susretljivosti i profesionalnom pristupu tijekom pregovora te gostoprimstvu koje je iskazano njihovom timu prilikom brojnih obilazaka lokacija za snimanje, između ostalih Straduna i Kneževa dvora.

Tijekom posjeta gradonačelnik je razgovarao i s Lori Aultman, potpredsjednicom Lucasfilma za financije i planiranje. Aultman upravlja financijskim poslovanjem tvrtke, a njena uloga u prodaji Lucasfilma Disneyu, najvećoj zabavnoj korporaciji na svijetu, ocjenjuje se kao ključna. Aultman je izvijestila gradonačelnika da financijski učinak sedmog nastavka Ratova zvijezda „Sila se budi“ trenutno doseže dvije milijarde i 19 milijuna dolara, što ga svrstava među najuspješnija filmska ostvarenja u povijesti, ali i da očekivanja od novog nastavka premašuju čak i taj rezultat. Priključenje Dubrovnika ovoj „svemirskoj obitelji“ u vidu svrstavanja na mapu lokacija snimanja krije nesagledivi marketinški potencijal i otvara mogućnosti za dajnju suradnju, zaključeno je.

Na sastanku se razgovaralo i o potencijalima za jačanje Dubrovnika kao filmskog središta, a  nakon što joj je gradonačelnik prezentirao ideju izgradnje filmskog studija Aultman je iskazala interes za suradnju i na tom projektu. Lucasfilm, kazala je, zainteresiran je i za promociju vlastitih proizvoda, ali i razvoj cjelokupne post produkcije u Dubrovniku.

Grad Dubrovnik pravovremeno će obavijestiti javnost o svim detaljima koji se tiču posebnih uvjeta koje je nužno uspostaviti da bi se snimanje ovakvog spektakla provelo na način da ne ometa svakodnevni život grada i njegovih građana.

Premijera osme epizode serijala „Ratovi zvijezda“ najavljena je za 15. prosinca 2017. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.