Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Vlahušić na međunarodnoj konferenciji MedCities-a u Barceloni

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić u službenom je posjetu Barceloni gdje se održava međunarodna konferencija udruženja MedCities, mreže mediteranskih gradova. Glavne teme o kojima se razgovaralo su očuvanje kulturne baštine i osiguravanje njenog kontinuiteta, a gradovima članovima predstavljena je i publikacija “Povijesni gradovi: baština, inovacija i društvena kohezija” (Historical City Centres: Heritage, Innovation and Social Cohesion) koja je nastala kao rezultat međunarodne konferencije u Dubrovniku, održane u studenom prošle godine.

Gradonačelnik Vlahušić istaknuo je kako podržava rad i napore udruženja MedCities u nastojanju da se riješe neka od gorućih pitanja vezanih uz očuvanje baštine na Mediteranu, ali i da podupire svaku inicijativu za uključivanjem novih gradova u udruženje. Kao jedan od pozitivnih primjera naveden je grad prijatelj, Sarajevo, koje se u ovo udruženje uključilo na inicijativu gradonačelnika Andra Vlahušića.

Sudionici međunarodne konferencije udruženja MedCities zahvalili su gradonačelniku Vlahušiću i Gradu Dubrovniku na gostoprimstvu tijekom održavanja konfernecije u Dubrovniku prošle godine.

Tijekom posjete Barceloni gradonačelnik Andro Vlahušić susreo se i s gradonačelnicom Barcelone Adom Colau Ballano kojoj je uputio poziv da posjeti Dubrovnik.

Podsjetimo, MedCities je mreža mediteranskih obalnih gradova osnovana u Barceloni 1991. godine, koja trenutno okuplja 36 gradova iz 10 različitih država, a sljedeće godine obilježava 25. godišnjicu djelovanja. Njeni ciljevi su: jačanje svijesti o međuovisnosti i zajedničkoj odgovornosti u vezi politike urbanog očuvanja okoliša u mediteranskom bazenu, jačanje uloge lokalne vlasti u provedbi lokalnih politika održivog razvoja, razvijanje svijesti građana o održivom razvoju te postavljanje izravne politike suradnje u cilju provedbe partnerstva između obalnih gradova Sredozemlja.

Marina Majić
Viši suradnik za informiranje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)