Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Vlahušić čestitao Dan neovisnosti

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić uputio je čestitku svim svojim sugrađanima povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske. Tekst čestitke prenosimo u cjelosti.

 

Drage Dubrovkinje i Dubrovčani,

Prije dvadeset i pet godina u podrumu, uz zvuke opće opasnosti, donijeli smo odluku da ovaj narod i ova zemlja imaju pravo na vlastiti put. Put slobode, suverenosti i neovisnosti i tim činom konačno ostvarili stoljetni san hrvatskog naroda.

Ali da bi se taj stoljetni san ostvario trebali smo podnijeti i jako puno ljudskih žrtava. I upravo danas, a mi u Dubrovniku tijekom cijelog listopada, prisjećamo se svih onih koji su svoje živote položili na oltar Domovine. Prisjećamo se i svih onih koji su patili tijekom tih godina kako bi Hrvatska postala slobodna zemlja slobodnih građana.

Danas, 25 godina poslije, s osobitom zahvalnošću prisjetimo se svih onih koji su platili najveću cijenu Slobode i omogućili nam da nastavimo graditi svoju državu na ponos svih njenih žitelja.

Drage sugrađanke i sugrađani, u ime djelatnika Grada Dubrovnika i svoje osobno upućujem Vam iskrene čestitke u povodu Dana neovisnosti! 
Gradonačelnik
Andro Vlahušić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.