Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik ulaznicama za Kafetariju zahvalio zaposlenicima gradskih komunalnih tvrtki i najavio usklađivanje plaća

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i njegov zamjenik Željko Raguž primili su danas pedesetak djelatnika gradskih tvrtki, komunalnih službi i svih srodnih službi koje svakodnevno brinu o čistoći i urednosti grada te održavanju komunalnog reda.

U Velikoj vijećnici, na istom mjestu s kojeg je ih u ponedjeljak gradska vijećnica grubo napala,  gradonačelnik Vlahušić ponovno je uputio zahvalu svim djelatnicima na napornom i predanom radu. Prema želji gradonačelnika zaposlenicima Čistoće, Vrtlara, Sanitata, Libertasa, Vodovoda, Vatrogasaca i Komunalnog redarstva kao simbolična nagrada za njihov trud tijekom turističke sezone prethodno je podijeljeno 160 ulaznica za generalne probe rasprodane predstave „Kafetarija“ koje će se izvesti 29. i 30. srpnja.

„Uvijek postoji mjesta za napredak i poboljšanja i kritike su dobrodošle, ali kada netko kaže da to što radite ne valja, onda ustajem. Očekujem da vas se tretira s poštovanjem. S obzirom na broj turista, broj restorana, postelja u privatnom smještaju i količinu gospodarskih aktivnosti koje se obavljaju na potezu od Ploča do Pila izuzetno smo ponosni kao Grad izgleda. Imamo svakodnevnih problema i izazova, ali rješavamo ih što brže“, rekao je Vlahušić. „Zločesti jezici služe nam samo da Vama kažemo hvala“, zaključio je i poručio: „Ako nemaju što pametno reći neka radije šute!“ Djelatnicima je prenio i pohvale koje je na račun čistoće grada primio od gradonačelnika Venecije i povjerenika Europske komisije za migracije, unutarnje poslove i građanstvo Dimitrisa Avramopoulosa.

Okupljenima na prijemu zahvalu je uputio i zajmljenik Raguž, koji se u više navrata i sam okušao u brojnim poslovima koje gradske tvrtke i službe obavljaju, a govorili su i direktor Libertasa Đuro Deranja, direktorica Čistoće Nataša Gabrićević, voditelj Parking službe Sanitata Marijan Magaš, voditelj Službe komunalnog redarstva Pero Šimunović i zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci  Stjepko Krilanović.

Direktorica Čistoće Gabričević navela je da je prvu pit u povijesti uvedeno pranje Pelina, te da o održavanju čistoće u povijesnoj jezgri svakodnevno u tri smjene brine 21 djelatnik.

Gradonačelnik Vlahušić dao je nalog zamjeniku Željku Ragzuži i pročelniku UO za komunalne djelatnosti Marku Miljaniću da započnu proces usklađivanja plaća u gradskim komunalnim tvrtkama, uključujući i Vatrogasce.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)