Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik u obilasku radova u Mokošici

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sa suradnicima obišao je danas radove koji se odvijaju na reciklažnom dvorištu u Mokošici i u Vinogradarskoj ulici.

 

Nakon otvaranja prvog reciklažnog dvorišta u srpnju ove godine, gradska tvrtka Čistoća krenula je s radovima na uređenju novog reciklažnog dvorišta koje će biti smješteno u Mokošici.

Na površini od 300 metara četvornih odvojeno će se prikupljati i privremeno skladištiti različite vrste otpada iz kućanstva odnosno tzv. suhi reciklati. Novo reciklažno dvorište u Mokošici je nastavak projekta gospodarenja otpadom u skladu s ciljevima EU, a koji su visokovrijedni za naše građane kao i zaštitu okoliša.

Osim radova na novom reciklažnom dvorištu gradonačelnik Vlahušić je obišao i Vinogradarsku ulicu u kojoj su u tijeku radovi na postavljanju novog nogostupa u dužini od 200 metara, u sklopu kojih se mijenja i vodoopskrbni cjevovod. Nastavak je to zahvata iz prošle godine kada je na isti način uređena dionica od 300 metara.

Tijekom obilaska Mokošice gradonačelnik Andro Vlahušić je istaknuo kako će se radovi iz Vinogradarske nastaviti prema semaforima što će obuhvatiti uređenje nogostupa, zelenih površina, ali i parka za kućne ljubimce. Osim hortikulturnog uređenja uredit će se i zid na ulazu u Mokošicu koji će se oslikati u suradnji s udrugama mladih iz Mokošice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *