Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik s vodstvom GDCK-a: dodatna financijska sredstva i polivalentno vozilo za provedbu projekta “Crveni križ u Gradu”

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je sastanak s predsjednikom Gradskog društva Crvenog križa Vickom Mihaljevićem i ravnateljem Živkovm Šimunovićem na temu projekta “Crveni križ u Gradu”.

 

Na održanom sastanku predstavnici GDCK- a iznijeli su gradonačelniku Vlahušiću rezultate projekta “Crveni križ u Gradu” koji je nastao kao rezultat prošlogodišnjeg uspješnog pilot projekta “Crveni križ na zidinama”.
Gradonačelnik Vlahušić je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima, ali i s radom svih članova GDCK-a te je najavio kako će Grad Dubrovnik i Turistička zajednica Grada Dubrovnika za provedbu projekta za iduću godinu osigurati 200 tisuća kuna.

Osim financijskih sredstava za provedbu i realizaciju projekta gradonačelnik Vlahušić je istaknuo i kako će se kroz proračun osigurati sredstva za nabavku polivalentnog kombi vozila koji će se u ljetnim mjesecima koristiti za transport ozljeđenih osoba do bolnice, a bit će i u službi i za potrebe Gradskog interventnog tima za djelovanje u katastrofama kao i za eventualne potrebe korisnika Prihvatilišta za osobe slabijeg imovinskog stanja.

Projekt “Crveni križ u Gradu” započeo se provoditi 20. lipnja i završio je s provedbom 25. rujna, a 35 mladih GDCK – a svakodnevno su od 9 do 19 sati dežurali s medicinskom opremom na dvije lokacije na Dubrovačkim zidinama, Stradunu, Lokrumu i gradskim plažama Danče i Mandrač.

Tijekom tri mjeseca trajanja projekta mladi članovi GDCK – a odradili su 9 857 sati i imali su sveukupno 1 255 intervencija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)