Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik s predstavnicima Valamara o subvencioniranju direktnih letova

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je u ponedjeljak sastanak s regionalnim direktorom Valamara za Dubrovnik Tomislavom Dumančićem na temu dostupnosti destinacije u zimskom razdoblju.

Predstavnici Valamara izrazili su želju i potrebu da Dubrovnik razvija programe tijekom zimskog razdoblja čime se ujedno ispunjava i jedan od preduvjeta razvoja grada. Pozdravili su inicijativu stvaranja posebnog fonda namijenjenog za sufinanciranje direktnih letova i sve hotelijere koji su prihvatili model prema kojem se dio novostvorene vrijednosti u turističkoj sezoni upotrebljava za povećanje dostupnosti destinacije zimi.

Međutim, kao grupacija koja na gradskom podruju ostvaruje najveći broj noćenja, istaknuli su nužnosti iznalaženja zakonskog modela kroz izmjene postojeće regulative, odnosno formiranje tzv. lokalne boravišne pristojbe, što je smatraju prihvatljiviji model od izloženog dobrovoljnog. Predstavnici Valamara spremni su pri definiranju takvog prijedloga na raspolaganje staviti i svoje pravne stručnjake.

Na sastanku je usuglašen stav da sve vansezonske projekte treba pripremiti u sklopu programa „Hrvatska365“ i „Dubrovnik – A City For All Seasons“ te iste planirati kroz petogodišnje razdoblje.

Gradonačelnik Vlahušić istaknuo je kako združena inicijativa javnog i privrednog sektora upućena resornim ministarstvima i Vladi mora biti detaljno pripremljena s jasnim i vidljivim benefitima za destinaciju, definiranim budžetima i prijedlozima nužnih izmjena zakona. Kazao je kako očekuje značajno sudjelovanje države putem Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i nacionalnog prijevoznika Croatia-e Airlines.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *