Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik na otvorenju Počasnog konzulata Republike Litve

Na svečanosti otvorenja počasnog konzulata Republike Litve u Dubrovniku sudjelovali su danas gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica Jelka Tepšić.

U ovoj je prigodi gradonačelnik Franković poželio dobrodošlicu prijateljima iz Litve, pozivajući ih da se u Dubrovniku osjećaj kao doma. Podsjetio je i na bogatu povijest diplomacije Grada, naglašavajući kako je i danas baštini, o čemu svjedoči 14 počasnih konzulata u Dubrovniku.

”Danas turizam ima glavnu ulogu u gospodarskom životu grada, stoga se nadamo ugostiti još više turista iz Litve te jačati odnose naše dvije zemlje”, rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Svečanosti otvorenja prisustvovali su i  zamjenica ministra vanjskih poslova Republike Litve Jovita Neliupšienė, državni tajnik za političke poslove Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Frano Matušić, ambasadorica Republike Litve u Republici Hrvatskoj Jūratė Raguckienė te počasna konzulica Republike Litve u Republici Hrvatskoj Petra Gjurašić. Prostor Počasnog konzulata Republike Litve u Dubrovniku nalazit će se na adresi Gabra Rajčevića 1.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.