Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik na otvaranju sportskog i dječjeg igrališta te prostora za mlade župe sv. Mihajla

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sudjelovao je na otvaranju sportskog i dječjeg igrališta te prostora za mlade pokraj crkve sv. Mihajla u Lapadu. U projekt sportskog i dječjeg igrališta te prostora za mlade uloženo je 1,8 milijuna kuna od čega je Grad Dubrovnik osigurao 500 tisuća kuna.

 

Povodom otvaranja igralište i prostorije za mlade gradonačelnik Vlahušić  kazao je kako svi oni koji dođu na misu nakon duhovne okrijepe sada mogu učiniti i tjelesnu okrjepu te tako u potpunosti biti zdravi.
„Iznimno sam zadovoljan što se ovo događa u Lapadu gdje me vežu lijepe uspomene još dok sam bio ravnatelj Opće bolnice. Tada sam rekao da će ovo biti jedan lijep ljudski centar s crkvama, grobljem, bolnicom, a ostalo je još puno toga napraviti i veselim se izazovima koje će don Marinko Šljivić i don Robert Ćibarić staviti pred nas“, kazao je gradonačelnik Vlahušić.

Župnik Župe sv. Mihajla don Robert Ćibarić prisjetio se kako je točno prije godinu dana preuzeo, s župnim vikarom don Šljivićem, župu te se tada, prema njegovim riječima, svetoj misi odazvao gradonačelnik kojega je Ćibarić pozvao na suradnju koja se ostvarila na najbolji mogući način.

„Mnogi su rekli kako ne daje Vlahušić svoje novce već je to od građana, što je u jednu ruku i istina, no, fasciniralo me je kako je gradonačelnik živio za ovaj projekt te je redovito obilazio radove“ kazao je don Ćibarić ističući kako će se suradnja s Gradom nastaviti i u daljnjim projektima.

Novootvoreno sportsko i dječje igralište te prostor za mlade nakon misnog slavlja blagoslovio je biskup Mate Uzinić.

Igralište pored crkve obuhvaća malonogometno igralište s umjetnom travom, dječje polivalentno igralište s gumom i park za djecu sa spravama za igru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)