Input your search keywords and press Enter.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković  i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić susreli su se jutros sa don Tomom Lučićem dugogodišnjim rektorom Zborne crkve sv. Vlaha, crkve sv. Spasa i delegatom za apostolat pomoraca. Povod prijema je skori odlazak don Tome Lučića u mirovinu zbog navršene kanonske dobi.

 

Gradonačelnik Franković i zamjenica Tepšić razgovarali su o brojnim aktualnostima s don Tomom Lučićem i don Hrvojem Katušićem budućim rektorom Zborne crkve sv. Vlaha koji je također prisustvovao ovom svečanom prijemu. Dotaknuli su se brojnih aktualnih tema od epidemije koronavirusa, solidarnosti i pomoći prema dubrovačkom puku u nadolazećim vremenima te su se prisjetili proslava i obilježavanja Feste našega Parca sv.Vlaha u Dubrovniku i obližnjim krajevima.

 

Gradonačelnik Franković uputio je riječi zahvale don Lučiću koji je dugi niz godina predano i vjerno služio Dubrovačkoj biskupiji i domaćem puku. Gradonačelnik Franković kazao je kako je don Toma zasigurno ostavio neizbrisiv trag i biljeg,  ne samo u Gradu nego i šire, postavši veliki prijatelj vjernika i građana Grada, čije će se poruke mira, solidarnosti i poštovanja upućene sa Oltara crkve sv. Vlaha pamtiti još dugo.

 

Don Toma Lučić kazao je kako mu je bila iznimna čast i zadovoljstvo svih ovih godina služiti Gradu i građanima. Iskazao je gradonačelniku Frankoviću i zamjenici Tepšić posebnu poruku da u teškim vremenima koja nas očekuju zbog prisutnosti epidemije koronavirusa građanima pruže racionalnu pomoć, vodeći se načelima solidarnosti, skromnosti i zajedništva.

 

Na samom kraju Gradonačelnik je don Tomi Lučiću kao poklon za neiscrpan svećenički rad uručio sliku Dubrovnika, te je zajedno sa zamjenicom Tepšić poželio don Hrvoju Katušiću puno sreće, strpljenja i uspjeha  u njegovom svećeničkom služenju.

 

Doris Alavija
Viši stručni suradnik za informiranje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *