Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik izrazio sućut obitelji Marije Kohn

U povodu smrti najnagrađivanije hrvatske glumice Marije Kohn, rođene na Lopudu, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković izrazio je sućut obitelji.

Prenosimo tekst upućenog brzojava:

 

Poštovana obitelji,

 

S tugom smo primili vijest kako nas je napustila velika umjetnica, glumica Marija Kohn. I to upravo u vrijeme dok traju naše Dubrovačke ljetne igre, koje je i gospođa Kohn obilježila svojim sjajnim izvedbama, gdje je imala svoje glumačke početke te briljirala u izvrsnim ulogama.

 

Na Igrama, na kojima je imala neka od svojih antologijskih ostvarenja, ostavila je veliki trag. Od studentskih dana pa do zadnje predstave u kojoj je ovdje igrala prošlo je razdoblje od 56 godina. Cijeli jedan životni i umjetnički vijek kojim je bila uzor i inspiracija generacijama hrvatskih umjetnika.

 

Više od stotinu kazališnih uloga, šezdesetak filmova te brojne TV drame i serije najbolje govore o umjetničkoj veličini naše glumice, koja je uz brojna priznanja dobila i Nagradu hrvatskog glumišta za svekoliko umjetničko djelovanje te Nagradu „Vladimir Nazor“ za životno djelo.

 

Njezin život i njezino djelo ostat će trajno upisani u život ovog Grada u čije ime, kao i svoje osobno, upućujem izraze sućuti u povodu ovog, za sve nas, velikog gubitka.

 

 

S poštovanjem,

Gradonačelnik Dubrovnika

Mato Franković

 

 

Komemoracija za Mariju Kohn, u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, održat će u atriju palače Sponza, u četvrtak, 19. srpnja u 20 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.